x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Dezvoltarii a cheltuit 84% din bugetul de 5,62 miliarde de lei

Ministerul Dezvoltarii a cheltuit 84% din bugetul de 5,62 miliarde de lei

06 Aug 2021   •   13:32
Ministerul Dezvoltarii a cheltuit 84% din bugetul de 5,62 miliarde de lei

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) încheie primul semestru al anului 2021 cu o execuție bugetară de 84% din totalul de 5,62 miliarde de lei credite bugetare aprobate, aferente acestei perioade, anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

La începutul anului, bugetul ministerului era de 7,38 miliarde de lei, din care MDLPA a avut la dispoziție, pentru primul semestru, 5,62 mld. lei și a efectuat plăți în valoare de 4,70 miliarde de lei, reprezentând 84% din bugetul alocat primului semestru, respectiv 64% din bugetul anual aprobat. În ceea ce privește execuția bugetară anuală la zi, raportat la limitele bugetare anuale aprobate, procentul este de 73% (5,40 miliarde din 7,38).

Marea majoritate, 75%, din suma de 7,38 miliarde este destinată proiectelor comunităților locale și vizează unitățile administrativ-teritoriale, a subliniat Cseke Attila. ”Prin instrumentele de finanțare națională și europeană de care dispune Ministerul Dezvoltării, am finanțat proiectele comunităților din România”, a spus ministrul dezvoltării.

Totodată, execuția bugetară la zi a Programului Național de Dezvoltare Locală este de 100%, iar la încheierea primului semestru a fost de 90%. Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI, are, de asemenea, o execuție bugetară de 100% pe primul semestru al anului.

La capitolul transferuri între unități ale administrației publice, execuția bugetară pe primul semestru este de 91%, iar, la titlul de Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile Aferente Cadrului Financiar 2014-2020, execuția bugetară pe primul semestru este de 58%, a conchis ministrul.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare, iar în cel mai scurt timp va transmite documentul liderilor Coaliției. El preciza că încă așteaptă de la „toți miniștrii” să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ministerul dezvoltarii cseke attila