x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Economiei a retras proiectul Legii resurselor hidrominerale, pentru revizuire

Ministerul Economiei a retras proiectul Legii resurselor hidrominerale, pentru revizuire

05 Dec 2017   •   15:56
Ministerul Economiei a retras proiectul Legii resurselor hidrominerale, pentru revizuire

Ministerul Economiei a retras proiectul Legii resurselor hidrominerale pentru a fi revizuit, a anunţat marţi ministrul de resort, Gheorghe Şimon, la lucrările Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat, acesta precizând că sunt vizate aspecte ce ţin de calitate şi cantitatea vândută.

 

"Avem două interese mari. În primul rând dorim să nu se facă fraudă la tot ce înseamnă apă îmbuteliată, că de aceasta vorbim, ce o găsesc la raft. Nu putem merge acasă la cetăţeanul care îşi ia apa din fântână, că şi aia e apă minerală în final, şi aceea e apă potabilă. Dar tot ce este îmbuteliat şi este pe raft vreau să ştiu de unde vine, ce conţine apa respectivă şi câte sticle s-au îmbuteliat", a spus Gheorghe Şimon, citat de agerpres.

Ministrul a precizat că proiectul va fi revizuit şi a precizat că acesta ar putea ajunge în Parlament în sesiunea următoare, împreună cu alte două proiecte, respectiv Legea mineritului şi cea a redevenţelor.

De asemenea, ministrul Economiei a afirmat că există intenţia de a fi realizată o investiţie la nivelul Societăţii Naţionale a Apelor Minerale (SNAM) în cinci fabrici de îmbuteliere a apei.

×