x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul pentru IMM-uri transformă agenţiile şi taie 200 de posturi

Ministerul pentru IMM-uri transformă agenţiile şi taie 200 de posturi

02 Aug 2009   •   00:00

O parte a agenţiilor din subordinea Ministerului pentru IMM vor fi transformate în direcţii ale ministerului, operaţiune în urma căreia va fi operată o reducere de 200 posturi, reprezentând 24% din totalul funcţiilor bugetate în aceste structuri, potrivit lui Constantin Niţă, ministrul de resort.



El a spus că două dintre agenţii, respectiv Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, îşi vor păstra actualul statut.
Prin această restructurare, 24% din posturile din minister vor fi reduse, respectiv aproximativ 200 de locuri, dintre care 130 ocupate deja, a spus Niţă.

În subordinea Ministerului pentru IMM funcţionează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Centrul Român pentru Promovarea Comerţului, şi Agenţia Naţională pentru Implementarea Programelor Destinate întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Surse ministeriale citate de Mediafax declarau recent că Centrul Român de Comerţ va fi trecut la Agenţia Română de Investiţii sau transformat în departament al Ministerului pentru IMM, iar Agenţia Naţională pentru Implementarea Programelor destinate IMM va fi comasată cu alte structuri specializate.

×
Subiecte în articol: economic