x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Agriculturii: trebuie să stabilim cine are prioritate, vaca sau găina?

Ministrul Agriculturii: trebuie să stabilim cine are prioritate, vaca sau găina?

30 Mar 2012   •   10:16
Ministrul Agriculturii: trebuie să stabilim cine are prioritate, vaca sau găina?

Romania este in urma altor tari pentru ca nu si-a definit clar prioritatile si a ajuns astfel in situatia ca toate sectoarele din agricultura sa fie importante, de la gaina de oua sau de carne pana la vaca de lapte sau de carne, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

"Daca nu suntem acolo unde ar trebuie sa fim este pentru ca probabil nu ne-am definit foarte clar de la inceput priorita?ile. In Romania toate lucrurile sunt prioritare", a spus Fuia la conferinta Mediafax Talks about Agriculture.

El a afirmat ca din experienta de mai mult de o luna la ministerul Agriculturii a constatat ca exista peste 20 de masuri, si toate sunt prioritare.

"Si vaca de lapte, si de carne, si gaina de oua, si gaina de carne, toate sunt prioritare", a spus Fuia.

El a vorbit de modelul polonez, unde au existat opt directii clare si, din acest motiv, tara ar reusit o absorbtie foarte buna a fondurilor europene.

Agricultura are o pondere de 6-7% in Produsul Intern Brut. Dupa ce a scazut cu 3,3% in 2009 si 6,3% in 2010, valoarea adaugata bruta in agricultura a urcat cu 11,3% anul trecut, iar pentru 2012 Comisia Nationala a Prognozei anticipeaza o stagnare.

Productia interna de cereale a crescut anul trecut cu aproape 25 %, la 20,8 milioane tone, Romania ocupand locul 5 in Uniunea Europeana la productia de grau si locul 2, dupa Franta, la porumb.

×
Subiecte în articol: prioritati fuia agricultura