x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Cercetării, despre Strategia IA: "Nu va mai fi nevoie de mii de contabili"

Ministrul Cercetării, despre Strategia IA: "Nu va mai fi nevoie de mii de contabili"

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2024   •   17:30
Ministrul Cercetării, despre Strategia IA: "Nu va mai fi nevoie de mii de contabili"
Sursa foto: Hepta

Plata salariilor din Educație se va putea face automat, fără să mai fie nevoie de mii de contabili în fiecare entitate, iar dosarele pe finanțări interne sau externe vor fi procesate automat, spune ministrul Cercetării Bogdan Ivan, după adoptarea Strategiei Naționale în domeniul Inteligenței Artificiale

Întrebat cum va fi schimbată viața angajaților de la stat și a românilor în general, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan a dat exemplul Ministerului Educației, unde tot soft-ul din Educație pentru sute de mii de angajați din sistem va putea să fie procesat mult mai simplu și ușor în clipa în care va avea acest sistem automat.

„Nu vor mai avea nevoie de mii de contabili în fiecare entitate, ci vei putea să setezi de la nivel central modul în care se distribuie salariile și se face pontajul și corelarea dintre pontaj și salarizare pentru fiecare angajat”, a spus Ivan.

De asemenea, în privința APIA sau la AFIR, se vor putea procesa automat toate dosarele, toate aplicațiile pentru finanțările europene.

„Nu vei mai avea nevoie ca un funcționar să stea în spate, să verifice fiecare filă și să dea ok. Vei seta foarte clar care sunt item-ii pe trebuie să îi îndeplinească o aplicație, ei vor fi standardizați și, automat, când vei încărca un proiect de sute de pagini vei avea la final raportul dat de acest sistem automat de procesare a datelor care spune că este ok, confirm, merge mai departe spre evaluare calitativă”, a mai spus Ivan.

×
Subiecte în articol: bogdan ivan educatie contabili ia finantari