x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Miting de protest joi in Capitala: NU hotiei, STOP privatizarii CupruMin

Miting de protest joi in Capitala: NU hotiei, STOP privatizarii CupruMin

04 Apr 2012   •   17:06

Asociatia PROVULCAN- Abrud organizeaza joi, intre orele 16 si 18 va avea loc un miting de protest fata de privatizarea CupruMin in Piata Victoriei. Acesta va fi urmat de un mars intre orele 18 si 19 pe Calea Victoriei, cu o oprire de 5 minute pe trotuarul de vizavi de Ministerul Economiei, luand sfarsit in fata Ateneului Roman. Protestul este o reactie la privatizarile frauduloase ale resurselor naturale si strategice ale Romaniei. Cel mai recent exemplu fiind CupruMin Abrud. Aceste vanzari se fac prin incalcarea Constitutiei Romaniei, Art.135,alin2-b,d si Art.136, alin.3 s 4, ceea ce duce la incalcarea Art. 165 C. Pen, faptele fiind chiar asociate unei infractiuni agravate deoarece se produc pagube importante economiei nationale.

“Sustinem ca resursele naturale de orice natura TREBUIE EXPLOATATE IN INTERESUL NATIONAL SI NU POT FI INSTRAINATE, conform articolelor din Constitutie mai sus mentionate. De asemeni semnalam pericolul acestor contracte semnate de catre stat cu diversi terti, contracte in care sunt clauze secrete, astfel incat cerem ca in aceste cazuri (in care este implicat statul ori organisme ale statului) acestea sa fie interzise. Cerem de asemeni autosesizarea organelor in drept de a cerceta persoanele implicate in evaluarea CupruMin. Cerem mai multa responsabilitate din partea institutiilor statului, actiunea imediata si transparenta, si luarea urgenta de decizii in sensul respectarii Constitutiei Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei.

La protest vor participa reprezentantii unor ONG-uri precum si cetateni ingrijorati de situatia dezastruoasa la care s-a ajuns datorita multor privatizari ce nu s-au dovedit a fi benefice nici in privinta locurilor de munca nici in interes de dezvoltare national.

×