x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Motorină: Fără reduceri de de acciză până în 2009

Motorină: Fără reduceri de de acciză până în 2009

19 Feb 2008   •   00:00

Acciza la motorina pentru lucrări agricole nu va fi redusă până în 2009, conform ministerului Economiei şi Finanţelor.



Acciza la motorina pentru lucrări agricole nu va fi redusă până în 2009, conform ministerului Economiei şi Finanţelor. Potrivit instituţiei, motorina pentru agricultură beneficiază de o subvenţie de 1 leu pe litru, sprijin dat de Ministerul Agriculturii şi acceptat de Uniunea Europeană.
“În prezent, motorina pentru agricultură beneficiază de un sprijin financiar de 1 leu/litru, sumă acordată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care acoperă integral acciza aferentă motorinei. Acest sprijin financiar este permis de Uniunea Europeană până în anul 2009. Problema reducerii accizei destinate agriculturii se va pune abia în condiţiile încetării acestui sprijin financiar”, potrivit datelor furnizate de MEF.
Dacian Cioloş, ministrul agriculturii preciza în data de 8 februarie că ministerul pe care îl conduce nu poate majora subvenţia pentru motorină din moment ce doar 1 leu pe litru este acceptat de UE dar că va solicita ministerului Economiei şi Finanţelor să reducă acciza.
Producăorii agricoli şi sindicaliştii din sector au solicitat autorităţilor găsirea de soluţii pentru ca fermierii să cumpere motorina folosită la jumătate de preţ.

×
Subiecte în articol: economic