x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MTI a propus CE proiecte de peste 440 mil. euro

MTI a propus CE proiecte de peste 440 mil. euro

09 Noi 2010   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a propus mai multe proiecte, din care şapte prioritare, cu o valoare totală de peste 440 milioane euro, pentru a fi incluse în planul de acţiune al Comisiei Europene privind implementarea Strategiei Dunării, a anunţat, marţi, instituţia.

Astfel, MTI a propus proiectele de îmbunătăţire a condiţiilor de navigaţie pe sectorul Călăraşi ¬ Brăila (38 milioane euro), lucrările urmând să se desfăşoare în perioada 2011-2013, pe sectorul comun româno-bulgar (140 milioane euro). Studiul de fezabilitate va fi finalizat anul viitor, iar lucrările se vor desfăşura în intervalul 2012-2015, potrivit Mediafax.

Proiectul podului rutier peste Canal Dunăre - Marea Neagră (28 milioane euro) este deja în curs de execuţie, urmând a fi finalizat în anul 2012, cel de-al patrulea proiect, de trei milioane euro, intitulat "Front de aşteptare a navelor pe Canalul Dunăre-Marea Neagră", fiind în stadiul elaborării studiului de fezabilitate (2011).

Unul dintre cele mai importante proiecte propuse de MTI este modernizarea ecluzelor Canalelor Dunăre ¬ Marea Neagră şi Poarta Albă ¬ Midia Năvodari, al cărui studiu de fezabilitate va fi finalizat în 2011. O parte a proiectului, de 80 milioane euro (2 ecluze), va putea fi implementată în perioada 2011-2015 în funcţie de fondurile disponibile în POS-T 2007-2013, iar restul proiectului va fi finalizat în POS-T 2014-2020.

Al şaselea proiect propus de MTI este pentru implementarea unui sistem de informatizare (RoRIS) în transportul fluvial, prin intermediul căruia se va implementa directiva RIS a Comisiei Europene.

Altă lucrare propusă este consolidarea malurilor pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, cu o valoare de 150 milioane euro, asiguraţi din POS-T 2014-2020. Studiul de fezabilitate urmează să fie disponibil anul viitor.

Cele şapte proiecte vizează componenta de transport naval şi au ca principal scop îmbunătăţirea condiţiilor pentru transportul fluvial, ca premisă a consolidării dezvoltării socio-economice şi umane în regiunea Dunării.

×
Subiecte în articol: economic