x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Multinaţionalele încep să-şi convertească flota auto în maşini eco

Multinaţionalele încep să-şi convertească flota auto în maşini eco

12 Noi 2010   •   00:00

General Electric a anunţat că va cumpăra 25.000 de maşini electrice până în 2015, din care 12.000 de Chevrolet Volt, în timp ce Better Place – partener al GE – a dat comandă pentru 100.000 de Renault Fluence Ze.



Cel mai mare conglomerat industrial din SUA a anunţat că va achiziţiona 25.000 de maşini electrice, ca parte a strategiei sale de a încuraja piaţa de maşini ecologice, scrie Wall Street Journal.

Din acestea, 12.000 vor fi Chevrolet Volt, model produs de alt colos american, General Motors, care vor fi cumpărate din 2011. Programul de achiziţii este extins până în 2015 şI prin acesta mai mult de jumătate din cea mai mare flotă auto din lume va fi în foarte mare proporţie electrică.

"Electrificând propria flotă, vom accelera adoptarea şI vom trece vehiculele electrice de la anticipare la acţiune", a anunţat Jeff Immelt, presedintele-director general al GE

El a mai spus că vehiculele electrice vor putea aduce 500 de milioane de dolari venituri în următorii trei ani pentru companie prin vânzarea încărcătorului WattStation şI altor produse.

General Electric are o flotă mondială de 65.000 de maşini. Compania estimează că va face 10 cenţi la fiecare dolar dintr-o maşină electrică vândută.

Chevrolet Volt va fi lansat spre finele acestui an. Poate funcţiona între 40 şI 80 de kilometri pe curent electric după care un generator pe benzină intră în funcţiune şI produce curent electric pentru roţi. În total, maşina poate rula 482 kilometri la o "încărcare".

Nissan va lansa şI ea modelul electric Leaf şI are o capacitate de producţie de 50.000 de vehicule annual. După ce o nouă fabrică din  Tennessee va fi gata, producţia sa va ajunge la 150.000 de bucăţi anual.

Alte companii au planuri şI mai mari de achiziţii. Better Place - un partener al GE - vrea să cumpere 100.000 de autoturisme Renault Fluence Ze.

×
Subiecte în articol: economic