x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nicolae Ciucă anunță o rectificare bugetară pozitivă

Nicolae Ciucă anunță o rectificare bugetară pozitivă

18 Aug 2022   •   10:45
Nicolae Ciucă anunță o rectificare bugetară pozitivă

Premierul Nicolae Ciucă spune că rectificarea bugetară este pozitivă dar nu trebuie depășite limitele din cauza situației economice.

„Rectificarea bugetară care este una pozitivă, bazându-se pe o majorare a Produsului Intern Brut. Discutăm de o creștere de aproximativ 30 de miliarde de lei la bugetul consolidat și, de asemenea, avem și cifrele furnizate de către Institutul Național de Statistică pe primele 6 luni care vin să confirme că măsurile pe care guvernul le-a luat au reușit să genereze o creștere a economiei românești, în pofida crizelor pe care le traversăm și a cheltuielilor neprevăzute generate atât de criza energetică, cât și de criza de securitate de la granița țării noastre”, a spus prim-ministrul.

Din datele INS se observă o creștere pe al 2-lea trimestru cu 5,3 % față de perioada similară a anului trecut „și desigur în prima jumătate avem o creștere de 5,8% față de primul semestru al anului 2021”.

„Eu vreau să fiu cât se poate de clar în acest sens: sunt date care ne determină să rămânem ancorați la realitate și care nu ne dau voie să ieșim din aceste limite pe care ni le-am impus și care ne sunt de asemenea, impuse de situația deosebit de complexe și de complicată pe care o traversăm. Au fost măsuri și eforturi pe care le-am resimțit cu toții, atât instituțiile statului, cât și populația, și avem datoria ca în continuare să identificăm și să lucrăm pe soluții care să continue să asigure măsuri de sprijin pentru populație, măsuri de sprijin pentru economie, economia trebuie să funcționeze și practic o să vedem din alocările la rectificarea bugetară că acestea sunt prioritățile pe care noi am fundamentat această rectificare”, declară Ciucă.

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca rectificare bugetara