x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Niţă vrea să schimbe forfetarul cu scumpirea apei minerale

Niţă vrea să schimbe forfetarul cu scumpirea apei minerale

02 Aug 2009   •   00:00

Constantin Niţă, ministrul pentru IMM-uri, Comerţ şi Mediul de Afaceri şi vicepreşedinte al PSD, vrea eliminarea impozitului minim de la 1 septembrie şi compensarea veniturilor pe care acesta le aduce la buget cu mărirea redevenţei la apa minerală şi la unele materiale de construcţii.



Niţă a spus că, în condiţii de criză, este neindicată o majorare a TVA sau a cotei de impozitare. El a opinat că nici PDL nu va susţine o eventuală majorare a TVA.
Niţă a mai spus că PSD va discuta cu PDL, inclusiv în şedinţa de luni dimineaţa a coaliţiei, propunerea de anulare a impozitului minim de la 1 septembrie.
Ministrul a apreciat că veniturile bugetare încasate ca urmare a impozitului minim pot fi înlocuite printr-o eventuală mărire a redevenţei la apa minerală şi la unele materiale de construcţii.

Potrivit lui Niţă cele două partide vor discuta, în şedinţa de luni a coaliţiei, şi despre setul de măsuri anticriză, în contextul în care reprezentanţii FMI au dat dovadă de "flexibilitate" în ceea ce priveşte propunerea Guvernului de majorare a deficitului bugetar.
El a afirmat că PDL şi PSD trebuie să stabilească modul de finanţare a deficitului bugetar, astfel încât majorarea acestuia să se regăsească în investiţii şi nu în cheltuieli. Niţă a menţionat, că PSD aşteaptă încă un răspuns de la reprezentanţii PDL şi la propunerea de neimpozitare a profitului reinvestit.

×
Subiecte în articol: economic