x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR pentru populație. Dobânzi de până la 5,4%

O nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR pentru populație. Dobânzi de până la 5,4%

01 Mar 2022   •   09:08
O nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR pentru populație. Dobânzi de până la 5,4%

O noua emisiune de titluri de stat Tezaur a fost lansată, astăzi, cu scadența la 1, 3 şi 5 ani. Dobânzile anuale se ridică la 4,55%, 5,05% şi 5,4%, începând de marţi, 1 martie, transmite Ministerul de Finanţe.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Acestea pot fi cumpărate între 1 - 28 martie 2022 online, de către persoanele fizice înregistrate în SPV prin deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor.

Acestea mai pot fi cumpărate între 1-29 martie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 1-28 martie 2022 în mediul urban şi 1-25 martie 2022 în mediul rural, prin Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Totodată, există posibilitatea anulării subscrierilor doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Pot cumpăra care au împlinit 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor vor fi folosite pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

×
Subiecte în articol: titluri de stat