x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O nouă lovitură pentru români! Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate

O nouă lovitură pentru români! Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2023   •   14:15
O nouă lovitură pentru români! Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate

Românii nu vor mai putea plăti amenzile ANAF la jumătate, în termen de 15 zile, potrivit noilor măsuri publicate de Guvern.

Dacă până acum, amenzile contravenționale aplicate de ANAF puteau fi achitate la jumătate în termen de 15 zile, anumiți contribuabili nu mai au posibilitatea să facă acest lucru. Prin proiectul de lege publicat de Guvern, ce cuprinde măsurile fiscale, se elimină aceasta facilitate.  

„Art.LXIII - Prin derogare de la prevederile art.16 alin.(1) și art.28 alin.(1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.180/2002, cu modificările și completările ulterioare și ale art.22, alin.(2) din Legea nr.203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, cu modificările și completările ulterioare, contravenienții sancționați în baza prevederilor prezentei legi, a Legii contabilității nr.82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări şi plăți în numerar și pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, cu modificările și completările ulterioare, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.41/2022 pentru instituirea Sistemului național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, nu beneficiază de posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ”, se arată în document. 

×
Subiecte în articol: amenzi ANAF