Numărul companiilor din România care intenţionează să facă angajări în următoarele trei luni a scăzut faţă de trimestrul anterior, arată un studiu realizat de compania de recrutare Manpower.
Numărul companiilor din România care intenţionează să facă angajări în următoarele trei luni a scăzut faţă de trimestrul anterior, arată un studiu realizat de compania de recrutare Manpower. 32% din cele 752 de firme româneşti intervievate prevăd o creştere de personal în ultima parte a anului, faţă de 37% în urmă cu trei luni. 11% din firme anticipează o scădere a activităţii de recrutare sau chiar reduceri de personal, iar 56% nu anticipează nici o schimbare. Angajatorii români rămîn însă optimişti în privinţa angajărilor în cel de-al patrulea semestru al acestui an, pe primele locuri situîndu-se companiile din nord-vestul ţării (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj). Cel mai puternic regres în perspectiva de angajare se înregistrează în Constanţa, Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea şi Tulcea, cu 20% mai puţin faţă de al treilea trimestru.
Cele mai multe locuri de muncă sînt în administraţia publică şi serviciile sociale, comerţul cu amănuntul, hoteluri şi restaurante, o perspectivă de angajare mai moderată înregistrîndu-se în sectorul de energie electrică, gaze şi apă. România are, alături de ţări ca India, Costa Rica, Peru, Singapore, Taiwan, Columbia, Polonia sau Argentina, cele mai optimiste perspective de angajare din lume, cele mai scăzute intenţii de recrutare înregistrîndu-se în Spania, Irlanda şi Italia.
Ţara noastră are, însă, una dintre cele mai scăzute rate de angajare de specialişti şi manageri din estul Europei, arată un studiu al firmei britanice de recrutare Antal International, 37% din firme căutînd personal pe acest segment.
Citește pe Antena3.ro