x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OUG 50 a adus Volksbank pierderi de 10 milioane de euro

OUG 50 a adus Volksbank pierderi de 10 milioane de euro

de Daniela Ivan    |    06 Apr 2011   •   14:25

Preşedintele Volksbank România, Johann Lurf, a declarat că pierderile generate de OUG 50 sunt greu de estimat, dar o apreciere în mare indică o pierdere de circa 10 milioane de euro. Pe de altă parte, problemele mai dificile au trecut, iar numărul clienţilor nemulţumiţi a scăzut considerabil, susţine Lucian Cojocaru, vicepreşedinte pentru retail al Volksbank România .

"Eu cred că multe dintre problemele cu OUG 50, care asta ne creează nouă practic probleme de reputaţie, vor fi uitate în proporţie de 95-99% peste un an de zile. Nu o să mai ştie nimeni de ele. O să treacă de la sine. Nimeni nu este veşnic nervos. Te enervezi, îţi trece, ajungi la un nou nivel de comunicare, pe când relaţiile cu clienţii noştrii sunt foarte lungi pe termene de 20-30 de ani", a spus Cojocaru. Acesta a mai precizat că clienţii băncii nu mai au motivele existente în toamnă pentru a-şi refinanţa creditele, atât din punct de vedere emoţional, cât şi al preţului creditelor.

"Oricât de bune ar fi ofertele prin preţ, este foarte greu să intri sub preţurile pe care le avem astăzi la clienţi. Ordonanţa 50 şi problemele din toamnă au fost un impuls emoţional, provocate de o lege discutabilă, dar a fost un impuls", a arătat vicepreşedinte pentru retail al băncii.

Volksbank România a avut anul trecut o pierdere de 36 milioane euro, comparativ cu un profit înainte de impozitare de 51,7 milioane euro obţinut în 2009, în contextul în care costul cu provizioanele s-a dublat, iar venitul net din dobânzi a scăzut cu 5,88%.

Costul cu provizioanele a reprezentat principalul motiv pentru pierderile înregistrate, în contextul în care s-au dublat, de la 69,8 milioane euro în 2009 la 153,4 milioane euro anul trecut. Totodată, venitul net din dobânzi a scăzut cu 5,88%, la 142 milioane euro, ca urmare reducerii Euribor şi Libor.

Veniturile din exploatare au crescut anul trecut cu 1,75%, respectiv cu trei milioane euro, ca urmare a câştigurilor din operaţiuni de trading, în timp ce câştigurile din comisioane au rămas la un nivel constant.

×
Subiecte în articol: bănci profit pierderi oug 50