x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) De unde și cum cumperi Cardano (ADA)?

(P) De unde și cum cumperi Cardano (ADA)?

08 Sep 2022   •   15:04
(P) De unde și cum cumperi Cardano (ADA)?

Fondat de unul din creatorii Ethereum, Cardano a devenit una din cele mai importante proiecte cripto din lume.

Inima proiectului este protocolul de blockchain Ouroboros. Acest protocol revizuit de către cei din domeniu oferă beneficii de securitate, sustenabilititate și scalabilitate în comparație cu primele blockchain–uri cum sunt Bitcoin și Ethereum. De aceea, membrii echipei Cardano fac referire la el ca la primul blockchain de generație a treia din lume.

 

Proiectul Cardano a fost adoptat de dezvoltatorii multor tipuri de aplicații descentralizate. Jetonul ADA – numit așa după AdaLovelace, care este cunoscută ca fiind primul programator din lume – a fost atractiv, în mod special, pentru investitori.

 

Poate părea complicat să cumperi ADA, însă platformele corect create precum Kriptomat permit ușor și rapid cumpărarea și vânzarea de criptomonede. Totul e să știi de unde cumperi Cardano. Acest articol acoperă fiecare bucățică de informație pe care trebuie să o știi când vine vorba de unde și cum să cumperi Cardano (ADA).

De unde cumperi Cardano?

Atunci când decizi că dorești să cumperi Cardano (ADA) nu vei avea probleme să găsești un loc unde să realizezi achiziția. Cele mai multe platforme cripto sunt inaccesibile utilizatorilor. Acestea cer cumpărătorilor să selecteze și să instaleze portofele externe, să genereze și să protejeze cheile criptografice hexadecimale, și să facă tranzacții direct pe blockchain.

 

Acest lucru nu este rezonabil pentru cei ma mulți oameni, în special pentru cei nou veniți în lumea cripto.

Pentru cei mai mulți dintre noi cea mai bună cale să cumperi Cardano este să te autentifici pe o platformă cripto online cum este Kriptomat. Serviciile "custodiale" realizează toate sarcinile de care ai nevoie într–un mod sigur și simplu. Ele îți arată prețul de tranzacționare pentru Cardano și îți permit să faci o cumpărare prin transfer bancar sau card de credit. Pentru cei mai mulți oameni bursele custodiale sunt cel mai bun răspuns la întrebări cum ar fi de unde și cum să cumperi Cardano.

 

Dacă te autentifici pe o platformă cripto respectabilă, ar trebui să te aștepți să îndeplinești reglementările Cunoaște–ți Clientul. Va trebui să furnizezi o imagine scanată a actului tău de identitate valabil și poate și alte tipuri de documente care să–ți dovedească identitatea. Toate acestea fac parte din prevederile GDPR–ului Uniunii Europene împotriva spălării de bani.

 

Poate că va fi nevoie de câteva încercări și mai multe zile ca să îndeplinești cerințele KYC pe unele platforme cripto. La Kriptomat, procesul este eficientizat pentru clienții din UE și din toată lumea. Poți finaliza acest proces în câteva minute și să începi să cumperi Cardano ADA imediat.

 

Mai întâi încarci o scanare sau o fotografie de rezoluție ridicată a ID–ului tău. Apoi Kriptomat te ghidează pe parcursul procesului de creare și încărcare a fotografiei tale, care este o verificare a faptului că tu ești persoana care furnizează documentul de identitate. După câteva minute, contul tău este aprobat și poți să începi să tranzacționezi.

Cum cumperi Cardano?

Odată ce ți–ai verificat contul finalizând procesul KYC, poți să cumperi Cardano și alte criptomonede.

 

Ca alte site–uri, Kriptomat îți permite să–ți alimentezi contul cu euro sau dolari americani printr–un transfer bancar sau un serviciu de transfer de fonduri cum este Skrill sau Neteller. Însă acesta nu este finalul opțiunilor la Kriptomat.

 

La Kriptomat, poți să cumperi cripto sau să îți alimentezi contul cu peste o duzină de monede fiat care sunt folosite la scală largă peste tot în Europa.

 

Iar pe lângă transferarea de fonduri în contul tău, poți să cumperi imediat folosind cardul tău Visa sau Mastercard. Acesta este cel mai simplu mod să cumperi cripto, însă la fel ca cele mai bune platforme de criptomonede, Kriptomat oferă destule opțiuni.

 

Dacă ai ales să depui fonduri, atunci poți face o cumpărare vizitând pagina Cardano de pe website și apăsând Cumpără. În mod alternativ, trebuie să selectezi Cumpără dintr–un meniu și să alegi Cardano dintr–o listă de criptomonede.

 

În fiecare caz, ți se va afișa prețul curent al Cardano și vei putea să confirmi cumpărarea înainte ca aceasta să fie executată.

 

Aceasta este o poveste realizată atât pe larg, cât și pe scurt: acum știi cum să cumperi ADa și poți să te consideri un expert practic al artei în cumpărarea de criptomonede. Cea mai importantă decizie: să alegi de unde cumperi Cardano. Asigură–te că verifici licențele, procedurile de securitate, suportul pentru investiții și suportul clenți pentru a găsi website–ul cripto care este cel mai bun pentru tine.

 

Atunci când efectuezi o cumpărare Cardano, nu trebuie să faci prea multă matematică să cumperi un număr specific de monede ADA. Doar află cât dorești să cheltui în euro, dolari sau orice criptomonedă preferi să folosești, apoi cumpără. Website–ul va calcula câte jetoane înseamnă asta. Poți de asemenea să cumperi și părți de criptomonede. Asta nu e nici o problemă în lumea cripto. Așa funcționează. În funcție de limitele de pe platforma cripto pe care o alegi, prima ta cumpărare ar putea fi Cardano în valoare de 25 sau 30 de euro.

 

Nu vei avea în mână monede reale Cardano. Monedele ADA pe care le cumperi sunt transferate în adresa ta electronică pe blockchain–ul Cardano. Ai putea să decizi într–o zi să instalezi un portofel cripto care îți permite să îți gestionezi prezența pe blockchain mai mult sau mai puțin direct, însă cei mai mulți utilizatori preferă securitatea și simplitatea unei burse custodiale cum este Kriptomat care are grijă de toate detaliile tehnice.

După cumpărare

Odată ce ai cumpărat monede ADA, poți să le utilizezi ca să faci cumpărările și să folosești aplicațiile DeFi și alte aplicații pe blockchain–ul Cardano. Poți să retragi fonduri în moneda țării tale și să le transferi în contul tău bancar. Sau poți să îți stochezi monedele Cardano în portofelul tău KriptoEarn, care funcționează ca un cont de economii purtător de dobândă și care îți livrează anual un randament de până la 14%.

 

Criptomonedele sunt notorii pentru volatilitatea prețurilor. Cursurile de schimb pentru fondurile fiat pot să crească și să scadă cu ușurință. Însă multe monede, inclusiv și Cardano ADA, au livrat beneficii pentru cei care implementează o strategie de investiții pe termen lung.

 

Atunci când dorești să îți vinzi monedele Cardano, pur și simplu revino la Kriptomat și schimbă–le cu monedele fiat pe care le preferi. Poți să transferi fondurile în banca ta.

Ce mai aștepți?

Scepticii au petrecut ani întregi negând și desconsiderând criptomonedele, considerându–le un moft. Poate că poziția lor nu a fost în întregime obiectivă: timp de decenii, instituțiile financiare și managerii de investiții au realizat profituri uriașe din monopolul lor pe tranzacționare, împrumuturi și investiții.

 

Acum când criptomonedele sunt aici, stabilitatea financiară se străduiește să țină pasul. Guvernele se grăbesc să promulge reglementări pe criptomonede și unele chiar creează cadrul pentru a lansa monede electronice naționale care vor fi supuse acelorași regementări și limitări ca și monedele fiat. Între timp, băncile și instituțiile financiare răspund nevoilor clienților integrând criptomonede în meniurile lor de investiții.

 

Cu platformele ușor de folosit cum este Kriptomat, nu există nici un motiv să lași revoluția să treacă pe lângă tine. Fie că faci o cumpărare minusculă sau o investiție majoră, vei vedea că intrarea în lumea cripto este ușoară și că recompensele sunt grozave. Poți să faci parte din grozava revoluție financiară a timpurilor noastre.

 

 

×