x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Software HR, soluția digitală prin care optimizezi procesele de resurse umane

Software HR, soluția digitală prin care optimizezi procesele de resurse umane

01 Mar 2024   •   18:28
Software HR, soluția digitală prin care optimizezi procesele de resurse umane

​​​​​​​Într-o perioadă în care tot mai multe procese sunt digitalizate, companiile au nevoie să implementeze un software HR, un program salarii sau alte softuri care eficientizează operațiunile complexe de resurse umane. Aceste aplicații te ajută să optimizezi procesele de resurse umane și să faci față provocărilor din ce în ce mai complexe în gestionarea personalului și a datelor.

Ce procese poți optimiza cu un software HR?

Un software HR este o platformă digitală care automatizează numeroase activități asociate managementului resurselor umane, cum ar fi: recrutarea, administrarea personalului, evaluarea performanței, dezvoltarea angajaților, gestionarea pontajului și multe altele.

Deseori, o aplicație complexă de HR este utilizată alături de un program salarii, care te ajută să calculezi remunerațiile angajaților într-un mod intuitiv, cu minim de efort. Integrarea celor două soluții software te ajută să gestionezi ușor un număr mare de procese din zona administrării de personal și a salarizării.

Administrezi eficient personalul

De ce este important să ai la îndemână o soluție performantă de resurse umane? Un software HR facilitează administrarea eficientă a personalului prin centralizarea datelor și a documentelor legate de angajați. Prin urmare, poți gestiona toate aceste date de pe o singură platformă, într-un mod intuitiv. Ne referim la date personale, informații de contact, date bancare, istoricul evaluărilor și multe alte informații de interes. Astfel, cu un software HR poți monitoriza și gestiona mai eficient toate aspectele legate de angajați.

Centralizează ușor datele de pontaj

Un software HR complex îți oferă posibilitatea de a monitoriza orele lucrate de angajați, dar și să le centralizezi într-un singur loc, indiferent dacă angajații muncesc de acasă sau de la punctele de lucru ale companiei. Ulterior, poți prelua aceste informații într-un program salarii, pentru a efectua calculul remunerațiilor pe baza unui flux optim.

Generează rapoartele de care ai nevoie

Un software HR, dar și un program salarii, oferă posibilitatea de a genera diverse rapoarte, simple și complexe, pe baza datelor introduse în aceste sisteme. Prin intermediul acestor programe, poți crea rapoarte personalizate referitoare la diverse aspecte din zona resurselor umane, cum ar fi pontajul, performanța, sau costurile salariale. Aceste informații te ajută să iei decizii informate și să identifici cele mai potrivite metode de îmbunătățire a unor procese interne.

Softul de HR te ajută să identifici rapid candidații potriviți

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării unui soft de HR este capacitatea sa de a optimiza procesele de recrutare și selecție. Prin intermediul funcționalității dedicate recrutării, poți gestiona mai eficient fluxul de candidați, poți prelua rapid CV-urile aplicanților de pe diferite platforme de recrutare, și poți gestionate rapid toate etapele recrutării. Astfel, timpul și efortul necesar pentru identificarea și selecția candidaților de care ai nevoie sunt reduse semnificativ.

Gestionează eficient procesele interne cu un software HR complex

Un software HR nu este doar un instrument pentru administrarea datelor și eficientizarea sarcinilor repetitive. Putem spune că este o soluție digitală care te ajută să-ți dezvolți compania pe termen lung și să construiești o cultură organizațională propice performanței. Utilizat alături de un program salarii, îți facilitează desfășurarea optimă a proceselor de HR.

Ai nevoie și tu de un software HR, dar și de un program salarii? UCMS by AROBS îți oferă două astfel de aplicații, True HR și dp-Payroll, care pot fi personalizate pentru a acoperi nevoile specifice ale companiei tale. Pentru a afla mai multe detalii, trimite un mail la sales@ucms.ro sau apelează numărul de telefon 0720 534 424.

×