Pornim de la o axiomă simplă: nu orice investitor este un om de afaceri, dar orice om de afaceri este, obligatoriu, şi un investitor. Este o regulă confirmată şi de ultimii patru ani, în care îndemnul general către moderaţie şi economisire a fost reinterpretat de oamenii de afaceri.
Aceştia au înţeles că nu reacţia, ci acţiunea este secretul prosperităţii financiare, aşa că au continuat să investească, în ciuda faptului că economia a arătat că nimeni nu este de nedoborât. Pare simplu , dar secretul unei investiţii inspirate, mai ales pe timp de criză, este compus din iţe multe şi încâlcite. Cine a ştiut să le descurce?
APARENT, ATIPIC
Sunt reguli pe care cei cu experienţă în lumea afacerilor le ştiu. Au înţeles că prudenţa nu înseamnă pasivitate, aşa cum investiţiile nu sunt apanajul celor cu un curaj nesusţinut şi, prin urmare, au căutat să profite de puţinele părţi bune pe care le-a avut criza.
„În realitate, criza a creat, din punctul meu de vedere, mult mai multe oportunităţi noi de investiţii, deoarece foarte multe companii au realizat mai acut în criză nevoia de a aduce alături parteneri de investiţii, fie fonduri de investiţii, fie business angels, care să îi ajute la continuarea dezvoltării afacerii sau, în anumite cazuri, la supravieţuire”, spune Marius Ghenea, preşedintele PC Fun şi antreprenorul care în momentul de faţă are investiţii în derulare în zece afaceri.
Cu toate că oportunităţile au fost numeroase, tranzacţiile efectiv realizate au fost cu siguranţă mai puţine în ceea ce priveşte fondurile de investiţii, deoarece au apărut multe incertitudini noi în zona de evaluare şi de potenţial de creştere, dar au crescut moderat în zona de investiţii de tip business angel.
Citeste mai mult pe www.incomemagazine.ro
Citeste si
Document incendiar: ANRE dezvaluie printr-o eroare jocurile de pe piata gazelor si efectele asupra populatiei
Berlinul A CENZURAT un raport asupra sărăciei în Germania
LOCURI DE MUNCĂ. Toyota, Bancpost şi Romtelecom, cele mai multe joburi