x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Părinții pot primi mai mulți bani pentru creșterea copilului.

Părinții pot primi mai mulți bani pentru creșterea copilului.

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2023   •   12:45
Părinții pot primi mai mulți bani pentru creșterea copilului.

Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește semnificativ, astfel că suma poate ajunge la 12.000 de lei pe lună.

Astfel că majorarea ar putea fi și cu 3.500 de lei mai mare decât în prezent. 

Totodată, cea mai mică indemnizație s-ar putea situa la 1.800 de lei, ceea ce înseamnă cu 300 de lei mai mult, potrivit unui proiect de lege, numit de deputații PNL ”Nivelul actual reprezintă un factor descurajator”. 

Acesta prevede creșterea cuantumului maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului de la 8.500 de lei la 12.000 de lei, scrie antena3CNN.

Inițiatorii actului normativ spun că aceasta a fost plafonată la nivelul din august 2017, când salariul minim brut pe economie se situa la 1.450 de lei, iar rata inflației era de 1,3%.  

Salariul minim pe economie este acum de 3.000 de lei iar inflația era de 14,5% în octombrie 16,4%, potrivit INS. 

”Nivelul prezent al cuantumului maxim al indemnizației pentru creșterea natalității, raportat la cel al taxelor și impozitelor plătite de către cei care au salarii peste medie, reprezintă un factor descurajator.  

Credem cu tărie că cine plătește taxe și impozite mari pe venituri din muncă trebuie încurajat și/sau încurajată și în ceea ce privește întemeierea unei familii, prin alocarea unei indemnizații corecte în raport cu contribuțiile personale plătite de-a lungul timpului către statul român”, se arată în expunerea de motive a proiectului. 

×
Subiecte în articol: indemnizatie crestere copil parinti