x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Paul Mărăşoiu nu i-a făcut faţă Elenei Udrea.

Paul Mărăşoiu nu i-a făcut faţă Elenei Udrea.

de Elena Stan    |    09 Iun 2011   •   13:08
Paul Mărăşoiu nu i-a făcut faţă Elenei Udrea.

La doar patru luni de la numire in functia de conducere a Directiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Paul Marasoiu a demisionat. Desi acesta invoca motive de sanatate, e posibil ca acesta sa se fi saturat sa fie "bagat la inaintare" si sa considere ca s-a "sacrificat" destul ocupand acest post.
"Sunt momente in viata cand indiferent cata pasiune sau determinare ai pentru un scop profesional si oricat de nobile sau importante sunt anumite angajamente, trebuie sa ai taria sa schimbi prioritatile. Iar cand este vorba de sanatate, cred ca enuntul de mai sus se aplica intrutotul si orice comentariu este de prisos", a declarat Paul Marasoiu, potrivit Mediafax.
El a explicat ca in urma cu patru luni a suferit un infarct pe care nu l-a "tratat cu consideratia necesara, cuprins de tumultul fiecarei zile" si a "multiplelor preocupari si subiecte proprii pozitiei asumate" in cadrul Directiei Generale Turistice din MDRT.
"Regret sincer ca trebuie sa inchid atat de repede o colaborare speciala cu oamenii din MDRT si multumesc sincer doamnei ministru si colaboratorilor sai apropiati pentru disponibilitatea si comunicarea deosebita de care am beneficiat. Fara indoiala voi ramane apropiat institutiei si preocuparilor ei, fiind oricind la dispozitie cu minima mea expertiza, insa din perspectiva medicala si strict umana am ales sa-mi vad baiatul crescand si sa imbatranesc frumos alaturi de sotie", a adaugat Marasoiu. Contractul dintre Marasoiu si MDRT va inceta, cu acordul partilor, pe data de 13 iunie.
Marasoiu este cel care a iesit public zilele trecute si a fost nevoit sa convinga publicul ca "turismul romanesc a iesit din criza", deoarece in primele trei luni ale anului a fost inregistrata o crestere de 13% fata de perioada similara din 2010, asa cum sustine si Elena Udrea, desi datele hotelierilor si ale agentiilor de turism inregistreaza o scadere de 20%.
Paul Marasoiu, proprietarul companiei de consultanta hoteliera Peacock Hotels, a castigat in luna februaruie concursul organizat de MDRT pentru postul de director.
Functia de director al Directiei Generale Turistice a fost infiintata in toamna anului trecut, la scurt timp dupa comasarea Ministerului Turismului cu Ministerul Dezvoltarii Regionale.
Paul Marasoiu are 49 de ani si a ocupat inainte de numirea la MDRT functiile de director regional al lantului hotelier Golden Tulip si de presedinte al Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii din Romania (RCB). Anterior numirii sale an minister, Marasoiu a facut parte din Consiliul de Brand care a stabilit ca frunza controversata este demna sa ne reprezinte tara desi provine dintr-o baza de imagini de unde poate fi cumparata pentru 250 de euro iar MDRT a platit pentru ea 900.000 de euro.
El declara la momentul preluarii functiei de director in MDRT ca au avut loc mai multe discutii in mediul profesional pentru participarea la acest concurs, iar cineva a trebuit sa se "sacrifice".

×