x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pensii private vs asigurări

Pensii private vs asigurări

de Vali Blanaru    |    27 Iun 2007   •   00:00

Activele in administrare ale fondurilor de pensii private ar putea ajunge la 67 miliarde de lei in 2018, faţă de nivelul de 1,2 miliarde de lei preconizat pentru anul viitor, a declarat ieri directorul general adjunct al ING Asigurări de Viaţă, Cornelia Coman.

Investiţii

Activele in administrare ale fondurilor de pensii private ar putea ajunge la 67 miliarde de lei in 2018, faţă de nivelul de 1,2 miliarde de lei preconizat pentru anul viitor, a declarat ieri directorul general adjunct al ING Asigurări de Viaţă, Cornelia Coman. Estimarea ia in calcul participarea la sistemul privat de pensii a trei milioane de persoane, dintr-un total de 3,9 milioane de clienţi potenţiali. Pentru 2010, estimările ING vizează active in administrare ale fondurilor de pensii de 5,7 miliarde de lei, pentru ca in 2013 valoarea să ajungă la 19 miliarde de lei.

CONCURENŢĂ. In timp ce piaţa pensiilor private va creşte puternic, piaţa asigurărilor de viaţă va ajunge la sfărşitul anului 2010 la aproape trei miliarde de lei, faţă de 1,2 miliarde de lei anul trecut, a spus Coman. "Va avea loc o evoluţie graduală de la o societate de consum la una de economisire", a spus Coman. Cota asigurărilor de viaţă in totalul pieţei asigurărilor va fi de 30% in 2010. Cererea pentru asigurări va fi alimentată de performanţa economică a Romăniei şi intrările de capital, de impactul aderării la UE.

×
Subiecte în articol: economic