x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pepsi: O nouă fabrică, lângă Bucureşti

Pepsi: O nouă fabrică, lângă Bucureşti

de Diana Scarlat    |    01 Sep 2009   •   00:00
Pepsi: O nouă fabrică, lângă Bucureşti

PepsiAmericas a inaugurat astăzi o nouă fabrică, la Dragomireşti Vale, lângă Bucureşti. Fabrica va avea în jur de 300 de angajaţi, oferind locuri de muncă localnicilor.



Investiţia se ridică până acum la 85 de milioane de dolari, urmând să ajungă la 150 de milioane până la finalizarea celei de-a doua etape a proiectului. Compania PepsiAmericas, cel de-al doilea producător mondial al băuturilor Pepsi, a demarat proiectul de la Dragomireşti în iulie 2008, când a început construcţia fabricii. În prezent s-a încheiat prima fază a proiectului, pentru linia aseptică de îmbuteliere şi producţia de Lipton Ice Tea fiind nevoie de 70 de angajaţi.

Mike Holmes, preşedintele PepsiAmericas România, a declarat că la finalizarea proiectului, în 2011, fabrica va fi cea mai mare unitate de producţie a companiei americane în Europa, urmând a avea în jur de 300 de salariaţi. Unii dintre aceştia au fost şi urmează a fi aduşi de la fabrica din Bucureşti, dar vor exista şi numeroase posturi pentru pentru locuitorii din zonă. Conducerea companiei analizează şi modalităţile de transportare a personalului până la fabrică.

Unitatea de la Dragomireşti este de şase ori mai mare decât fabrica deţinută de PespsiAmericas la Covasna şi va avea capacitatea necesară pentru a produce toată gama de produse Pepsi, Lipton şi Prigat, în ambalaje PET, destinate în exclusivitate pieţei din România. Fabrica are cel mai mare laborator de analiză din Europa. În prezent, capacitatea de producţie este de 15.000 de baxuri anual, urmând ca în 2011 să se producă 65.000 de bax-uri pe an.

×
Subiecte în articol: economic