x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom: Scumpirea carburanţilor a fost determinată exclusiv de cotaţii, taxe şi cursul valutar

Petrom: Scumpirea carburanţilor a fost determinată exclusiv de cotaţii, taxe şi cursul valutar

26 Ian 2011   •   21:23

Petrom a anunţat azi că majorarea preţurilor la carburanţi, de 24% la motorină şi 20% la benzină, în 2010, a fost determinată exclusiv de modificarea taxelor, în primul rând creşterea TVA, de fluctuaţia cotaţiilor internaţionale la aceste produse şi de deprecierea leului în raport cu dolarul.

Anunţul vine în contextul publicării concluziilor unui raport ANAF, potrivit căruia preţul carburanţilor la pompă a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fără a fi determinat de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, cursul valutar şi taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, câştigurile nefiind reflectate corespunzător.

Totodată, premierul Emil Boc a declarat azi că majorarea preţului la carburanţi nu se poate justifica prin povara fiscală impusă de stat prin taxele percepute companiilor petroliere.

“Nu comentăm informaţiile şi nici calificativele apărute în presă referitoare la companii petroliere. Suntem o companie listată, cu un nivel ridicat de transparenţă, iar rezultatul activităţilor noastre, politica de preţuri precum şi alte informaţii relevante au fost comunicate exhaustiv”, arată Petrom într-o declaraţie de presă citată de Mediafax.

×