x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criza lovește tot: Philips desființează 6.000 de locuri de muncă

Criza lovește tot: Philips desființează 6.000 de locuri de muncă

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   11:20
Criza lovește tot: Philips desființează 6.000 de locuri de muncă
Sursa foto: Hepta

Compania olandeză de tehnologie medicală Philips a anunțat, luni, că va desființa 6.000 de locuri de muncă pentru a-și restabili profitabilitatea, în urma unei retrageri de dispozitive respiratorii care a dus la scăderea cu 70% a valorii sale de piață, scrie Reuters.

Jumătate din reducerile de locuri de muncă vor fi efectuate în acest an, a precizat compania, iar restul până în 2025.

Noua reorganizare se adaugă unui plan anunțat în octombrie anul trecut de reducere a forței de muncă cu 5%, adică 4.000 de locuri de muncă, în timp ce se confruntă cu consecințele retragerii a milioane de ventilatoare folosite pentru tratarea apneei de somn, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că spuma folosită în aparate ar putea deveni toxică.

Reducerea forței de muncă ar trebui să ducă la o marjă de profit de zece la sută, măsurată prin profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite și amortizare (EBITA), până în 2025.

Philips, cu sediul la Amsterdam, a raportat, de asemenea, un EBITA ajustat pentru trimestrul al patrulea de 651 milioane de euro, față de 647 milioane de euro cu un an înainte.

Analiștii, într-un sondaj realizat de companie, prevăzuseră în medie că profitul de bază va scădea la 428 milioane de euro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Philips locuri de munca