x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piata atipica - Romanii nu vor camioane medii

Piata atipica - Romanii nu vor camioane medii

27 Iul 2004   •   00:00

Vehiculele de capacitate redusa si cele de mare tonaj ocupa primele locuri in vanzarile pe piata interna, spre deosebire de pietele dezvoltate, unde segmentul mediu este preponderent.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), in primul semestru au fost comercializate 12.933 de vehicule comerciale, in crestere cu peste 20% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Dintre acestea, aproape 11.000 de unitati au fost autoutilitare de pana la 3,5 tone, mai multe cu 18% fata de primele sase luni ale anului trecut.

EVOLUTIE. In ceea ce priveste camioanele de capacitate medie, pe segmentul 3,5-6 tone a fost inregistrata o diminuare cu aproape 30% a vanzarilor, pana la 900 de unitati. In cazul modelelor cu masa cuprinsa intre 6 si 18 tone a fost consemnata o crestere de aproape 57%, pana la 461 de unitati. Cea mai buna evolutie a fost constatata pe segmentul camioanelor grele, de peste 18 tone, in primul semestru fiind vandute 666 de unitati, nivel ce reprezinta un avans de 114%.

VANZARI SLABE. "Piata romaneasca este atipica in comparatie cu pietele dezvoltate, unde gama medie este foarte bine dezvoltata in raport cu gama de camioane grele. Vanzarile slabe de camioane pe segmentul mediu oglindesc nivelul redus de dezvoltare a infrastructurii logistice a firmelor", a declarat Cristian Helvig, director comercial operational in cadrul Iveco Romania.

×
Subiecte în articol: economic