x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ploaie de bani - Au venit miliardele de euro pentru BCR

Ploaie de bani - Au venit miliardele de euro pentru BCR

de Elena Stan    |    13 Oct 2006   •   00:00

Erste Bank a platit ieri 2,2 miliarde euro pentru 36,8% din actiunile BCR, cea mai mare suma obtinuta de statul roman intr-o privatizare. Suma a fost depusa intr-un cont escrow deschis de statul roman la Citibank Londra. De asemenea, BERD si IFC vor primi fiecare aproximativ 750 de milioane de euro pentru pachetele reprezentand 12,5% din capitatul social al bancii. Astfel, privatizarea BCR a luat sfarsit, iar Erste Bank a devenit actionar majoritar prin preluarea pachetului de 61,88% din actiunile bancii. "O parte din suma incasata de statul roman va fi folosita pentru finantarea pilonului doi de pensii", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice.

SCHIMBARI. Presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, a preluat ieri functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, iar responsabilul cu managementul de programe la nivel de grup din cadrul Erste Bank, Manfred Wimmer, a fost numit vicepresedinte. Ceilalti membri ai Consiliului de Supraveghere numiti de Erste Bank sunt Christian Coreth, membru al Consiliului Director Erste Bank, responsabil pentru managementul riscului, si Herbert Juranek, director al Diviziei de IT la nivelul grupului Erste Bank, informeaza un comunicat al bancii austriece. Austriecii i-au inlocuit pe reprezentantii AVAS, BERD si IFC. Fostul presedinte al Consiliului, Daniel Daianu, a fost de acord sa ramana membru.

De asemenea, Teodor Mihaescu (SIF Muntenia) si Mihai Fercala (SIF Transilvania) vor continua sa reprezinte SIF-urile in Consiliul de Supraveghere. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic bank erste erste bank