x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Poliţele RCA au crescut cu 170%

Poliţele RCA au crescut cu 170%

de Adela Stoica    |    14 Feb 2008   •   00:00
Poliţele RCA au crescut cu 170%
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

Societatea de asigurare ARDAF a reuşit să recâştige încrederea clienţilor, spune Daniel Tudor, preşedintele companiei. ARDAF este controlată indirect de fondul ceh de investiţii PPF Investments, prin intermediul companiei cipriote Sabile Limited, care deţine 72,75% din capitalul social al asigurătorului.

Societatea de asigurare ARDAF a reuşit să recâştige încrederea clienţilor, spune Daniel Tudor, preşedintele companiei. ARDAF este controlată indirect de fondul ceh de investiţii PPF Investments, prin intermediul companiei cipriote Sabile Limited, care deţine 72,75% din capitalul social al asigurătorului.

Jurnalul Naţional: Domnule Tudor, recent au apă­rut informaţii potrivit că­rora fondul ceh de investiţii PPF Investments a luat deci­zia de a se retrage de la ARDAF. Cum comentaţi?

Daniel Tudor: PPF Investments este un fond de investiţii, parte a puternicului grup financiar ceh PPF, unul dintre liderii pieţelor financiare şi de asigurări din Eu­ropa Centrală şi de Est şi Asia. În contextul în care nume importante din piaţa internaţională de asi­gurări au un interes ridicat în intrarea pe piaţa asigurărilor din România, în primul rând prin achi­ziţionarea unor companii active pe piaţă, este, probabil, firească apa­riţia în presă a diferite specu­laţii, cu atât mai mult cu cât ARDAF deţine una dintre cele mai extinse reţele de vânzări, sucursale şi agenţii active pe întreg teritoriul ţării şi personal cu experienţă în domeniu, acestea fiind doar câteva dintre elementele esenţiale pentru orice jucător important, interesat să activeze pe o piaţă dinamică, precum cea din România. Să nu uităm că preluarea de către PPF Investments şi schimbarea ma­nagementului companiei ARDAF au marcat un moment crucial în evoluţia societăţii, dezvol­tarea sa fiind fundamental schim­bată în­cepând cu luna martie 2007. Schimbarea a fost percepută de clienţii şi partenerii noştri, iar evoluţia este reflectată de rezultatele obţinute până în prezent. PPF Invetments mai deţine în Româ­nia şi societatea RAI Asigu­rări, lider pe segmentul asigurărilor de călătorie, care întregeşte inves­ti­ţiile realizate de PPF Investments pe această piaţă. Fiind un fond de investiţii, este normal ca la un anumit moment PPF să vândă. Momentul însă va depin­de de oportunităţile existente. PPF Investments va negocia şi probabil că va lua în considerare cea mai bună ofertă care i se va face şi nu duce lipsă de aşa ceva, întrucât vor fi cel puţin zece societăţi care nu vor putea achi­zi­ţiona Asiban.

 

Jurnalul Naţional: Care a fost implicarea PPF în managementul Ardaf?

Daniel Tudor: Nu a fost o implicare directă. Au avut încredere în noua echipă de management, echipă românească în totalitate, numită atât la societatea ARDAF, cât şi la RAI şi au urmărit în acelaşi timp evoluţiile înregistrate şi punerea în practică a strategiilor de dezvoltare.

 

Rezultate financiare

Jurnalul Naţional: Pe piaţă a circulat şi informaţia că veţi părăsi condu­ce­rea Ardaf. Este reală?

Daniel Tudor: Potrivit înţelegerii mele cu ac­ţio­narii, contractul meu de mana­gement cu ARDAF a fost încheiat pentru o perioadă de un an, ca şi cel de administrator al societăţii RAI, societate al cărei acţionar majoritar am fost anterior preluării sale de către PPF Investments. Angajamentul meu faţă de PPF Investments este bazat pe încredere şi onoare, motiv pentru care atât timp cât PPF Investments va fi acţio­narul majoritar al companiei voi rămâne la conducerea acesteia.

 

Jurnalul Naţional: Ce rezultate a obţinut com­pania în ultimul an?

Daniel Tudor: Este prea devreme pentru a comunica rezultatele finale pentru anul 2007, dar vă pot spune că atât noi, cât şi acţionarii suntem foarte mulţumiţi de rezultatele înregistrate până în prezent, ţinând cont de situaţia în care am preluat socie­tatea. Câteva dintre cifrele prelimi­nare arată că primele brute subscrise au fost de 50 de milioane de euro, neţinând cont de rezultatul foarte bun înregistrat în campania RCA 2007/2008, unde ARDAF a înregistrat o creştere de 170% a primelor de asigurare brute înca­sate. La nivelul anului 2007 asi­gurările generale au avut o pondere de 98,2%. Asigurările de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA) au reprezentat 47% din portofoliu, cele de mijloace de transport terestru, altele decât fe­roviare, 31%, iar cele de incendiu, calamităţi naturale şi alte asigurări de bunuri 10%. Cel mai important rezultat pe care ARDAF l-a obţinut în cursul acestui an este redobândirea încrederii asiguraţilor săi prin achitarea tuturor obligaţiilor la zi, cu operativitate, despăgubirile plă­tite ridicându-se la valoarea de 38,23 milioane de euro. De asemenea, pierderile au fost reduse cu aproape 70% faţă de anul 2006.

 

Încredere

“Preluarea de către PPF şi schimbarea managementului au marcat un mo­ment crucial în evoluţia societăţii, dezvoltarea sa fiind fundamental schimbată în­ce­pând cu martie 2007. Schimbarea a fost percepută de cli­enţii noştri, iar evo­luţia este re­flectată de re­zultatele obţinute”

 

Cifre

“Câteva dintre cifrele preli­minare arată că primele brute subscrise au fost de 50 de milioane de euro, neţinând cont de rezultatul foarte bun înregistrat în campania RCA 2007/2008, unde ARDAF a înregistrat o creştere de 170% a primelor de asigurare brute încasate”

×
Subiecte în articol: economic ardaf investments