x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preluari de 18,4 miliarde euro

Preluari de 18,4 miliarde euro

08 Iun 2004   •   00:00

Fondurile europene de investitii private au alocat anul trecut proiectelor realizate 29,1 miliarde euro, cu 6 miliarde euro mai mult decat estimarile initiale prezentate.

Volumul investitiilor a crescut cu 5% fata de 2002, marcind al doilea an de avans, dupa scaderea abrupta din 2001, determinata de problemele industriei IT. Preluarile de companii, in valoare de 18,4 miliarde euro, au reprezentat 63,3% din total. In schimb, valoarea proiectelor a scazut in cazul sectoarelor cu riscuri mai ridicate, cum ar fi infiintarea de companii - 1,97 miliarde euro fata de 2,61 miliarde euro in 2002 si 5,84 miliarde euro in 2000.

"Aceste date ilustreaza si perceptia pietei, respectiv redresarea increderii investitorilor catre un optimism moderat in acest an", a afirmar presedintele EVCA, Jean-Bernard Schmidt, care este si presedintele firmei Sofinnova Partners. El a adaugat ca optimismul pietei a fost determinat atat de majorarea nivelului investitiilor in prima parte a anului, cat si de o serie de oferte publice initiale derulate cu succes.

×
Subiecte în articol: economic