x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premieră - Logan pick-up, din 2008

Premieră - Logan pick-up, din 2008

11 Sep 2007   •   00:00
Premieră - Logan pick-up, din 2008

Succesul familiei Logan a făcut grupul Renault să lanseze noi produse bazate pe această platformă. Din 2008 işi va face prezenţa pe piaţă modelul Logan pick-up, care va fi anunţat in premieră la salonul auto de la Frankfurt.

Succesul familiei Logan a făcut grupul Renault să lanseze noi produse bazate pe această platformă. Din 2008 işi va face prezenţa pe piaţă modelul Logan pick-up, care va fi anunţat in premieră la salonul auto de la Frankfurt. "Noul model va fi practic şi robust, putănd incărca o sarcină de 800 de kilograme şi căra obiecte cu o lungime de 1,80 metri. Cabina va dispune de un spaţiu de depozitare, situat in spatele scaunelor, cu un volum de 300 de litri", a declarat ieri Carlos Ghosn, CEO-ul grupului Renault-Nissan. Surse din cadrul grupului Renault ne-au precizat că maşina va fi produsă numai in Romănia. Producţia va incepe din 2008, iar lansarea oficială va avea loc tot in ţara noastră. Logan pick-up foloseşte acelaşi şasiu ca şi MCV.

Gama Logan va fi lansată oficial şi in Arabia Saudită, deoarece saudiţii sunt mari amatori de sedanuri. Potrivit lui Ghosn, provocarea pentru Orientul Mijlociu este aerul condiţionat, pentru că, dacă acesta nu funcţionează bine, maşina nu va fi văndută.

Renault Sandero. Tot pe platforma Logan va incepe producţia modelului Sandero, care va fi comercializat intăi sub brandul Renault, urmănd ca ulterior să ajungă pe piaţă tot sub numele Dacia. Maşina este un hatchback cu 5 uşi, se poziţionează intre noul Twingo şi Clio ca dimensiuni şi a fost găndită in special pentru piaţa latino-americană. Va fi produs in fabrica de la Curitiba, din Brazilia, şi va ajunge in Europa din 2008. Există planuri de a asambla Sandero şi in alte fabrici, in funcţie de succesul maşinii in Brazilia şi Argentina. Sandero are 4,02 metri lungime, o capacitate a portbagajului de 320 de litri, iar bancheta din spate se poate rabata pentru a face mai mult loc. Sandero beneficiază de ABS Bosch 8.0 şi de centură de prindere in 3 puncte. Motorul ce il va echipa este de 1,6 litri cu 16 cilindri in V, care va avea 90% din cuplu la 2.000 de rotaţii pe minut. (Daniel Ionaşcu, Frankfurt)

×
Subiecte în articol: economic logan