x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cât costă gramul de aur în 2024. Mulți români caută stabilitate în metalele prețioase

Cât costă gramul de aur în 2024. Mulți români caută stabilitate în metalele prețioase

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   09:45
Cât costă gramul de aur în 2024. Mulți români caută stabilitate în metalele prețioase
Sursa foto: Hepta

Mulți români aleg să investească în aur, sperând că pot avea parte de o mai mare stabilitate și siguranță financiară, aceasta fiind considerată o modalitate sigură de a-și păstra banii.

Metalele prețioase reprezintă, pentru mulți români, o modalitate sigură de a-și investi banii, transmite Antena 3 CNN.

Bijuteriile din aur, de exemplu, au o importanță deosebită în rândul celor interesați de investiții solide.

Aurul a fost perceput întotdeauna drept un metal prețios și valoros, păstrându-și acest statut până azi.

În istorie, aurul a fost declarat un simbol al puterii și opulenței, iar nobilii își expuneau statutul prin purtarea unor bijuterii realizate din acest metal prețios.

În prezent, aurul continuă să prezinte interes pentru investitorii români, însă sursa aleasă pentru achiziționare este foarte importantă.

În România, câteva bănci pun la dispoziție posibilitatea de a cumpăra aur, sub formă de lingouri bătute sau turnate și monede de aur pur de diverse mărimi și gramaje, fiind vorba despre o sursă sigură.

De asemenea, există și numeroși furnizori mai mici de aur, însă este crucial ca autenticitatea obiectelor să fie verificată.

Prețul aurului în 2024

La data de 5 februarie 2024, prețul unui gram de aur a atins valoarea de 301.2057 de lei, cu o ușoară scădere față de 301.8048 de lei, pe 2 februarie, conform raportului oferit de cursbnr.ro.

Pe de altă parte, în luna decembrie a anului trecut, prețul aurului se învârtea în jurul valorii de 295.7712 de lei.

Cu toate acestea, în agențiile de amanet, prețurile oferite pentru un gram de aur sunt: în jur de 170 de lei pentru 14k, 210 lei pentru 18k, și 260 de lei pentru 22k.

Sursele pentru achiziționarea aurului trebuie să fie foarte bine verificate, astfel încât să existe siguranța privind autenticitatea obictelor prețioase cumpărate.

×
Subiecte în articol: metale pretioase aur pret Investitii