x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pretul graului scumpeste painea

Pretul graului scumpeste painea

16 Feb 2004   •   00:00

Producatorii de paine au anuntat o noua scumpire a produselor de panificatie, invocand cresterea pretului graului pe piata interna.

Scumpirea preconizata este cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei, respectiv intre 10% si 20%. "Pretul painii ar putea urca in perioada urmatoare ca urmare a scumpirii gr.ului pe piata interna. Deja una din societatile producatoare de paine din Capitala a anuntat ca va vinde paine cu 6.500 de lei, cu 500 de lei in plus", a declarat Aurel Popescu, presedintele Rompan.

Nu se justifica
In replica, Vasile Bacila, director in Ministerul Agriculturii, spune ca nu exista nici o justificare pentru cresterea preturilor care ar trebui sa se mentina la acelasi nivel in urmatoarele patru luni. "Pretul graului la ora actuala este de aproximativ 7.500-7.600, iar pretul la zi, la graul care se afla in stoc, este de aproximativ 205 dolari pe tona, deci preturile transformate in lei ar fi apropiate de 7.000- 7.500. Deci nu exista o motivatie", a spus Bacila. El a precizat ca stocurile de grau din import, care sunt de aproximativ 300.000 de tone la aceasta data, ajung pentru aproximativ patru luni de zile. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: economic