x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prezidenţiale în Iran: Khatami se mai gândeşte

Prezidenţiale în Iran: Khatami se mai gândeşte

de Irina Cristea    |    16 Mar 2009   •   00:00

Fostul preşedinte iranian, reformatorul Mohammad Khatami, a decis să îşi retragă candidatura la alegerile pentru funcţia supremă în stat. Potrivit surselor agenţiilor iraniene Fars şi Mehr, citate de AFP, un anunţ oficial în acest sens va fi făcut în curând.



Khatami ar fi discutat despre retragere la o întâlnire cu echipa sa de campanie, spun sursele citate, care dau retragerea drept sigură. Există încă speranţe pentru susţinătorii politicianului, a lăsat să se înţeleagă un apropiat al lui Khatami, abordat de AFP. "Azi şi mâine va avea unele întâlniri cu mai mulţi lideri reformatori şi se va lua decizia. Momentan, nu s-a hotărât nimic", a spus reponsabilul iranian.

Mohammad Khatami şi-a anunţat, la 9 februarie, intenţia de a lua parte la alegerile prezidenţiale de la 12 iunie. Alţi candidaţi cunoscuţi până acum sunt fostul premier Mir Hossein Mossavi, un politician moderat, şi fostul preşedinte al Parlamentului, Mehdi Karoubi. Deocamdată, actualul lider de la Teheran, Mahmud Ahmadinejad, nu şi-a făcut cunoscute intenţiile, dar un colaborator apropiat al preşedintelui conservator a spus că acesta se va prezenta în faţa alegătorilor pentru un al doilea mandat.

×
Subiecte în articol: economic