x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prima vacanță cu mașina: 4 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a porni la drum

Prima vacanță cu mașina: 4 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a porni la drum

15 Mar 2024   •   16:47
Prima vacanță cu mașina: 4 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a porni la drum
Sursa foto: Shutterstock

Cei ce iubesc călătoriile sunt tentați, în timp, să încerce tot mai multe mijloace de transport. De la avion, la mașina personală, la tren și chiar la vapor, fiecare dintre noi avem câte un transport preferat. Dacă ai ales un itinerariu ceva mai lung și vrei să călătorești fără a depinde de programul trenurilor, este momentul să încerci o vacanță cu mașina.

Există întotdeauna o primă dată pentru orice. Dacă pentru tine va urma prima vacanță cu mașina personală, nu trebuie să ai emoții. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că starea ei tehnică este una bună și să o echipezi corespunzător, astfel încât să ai parte doar de surprize frumoase în noua aventură.

 

Pentru că nu poți lăsa emoțiile să-ți strice bucuria, iată 4 lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că mașina ta este pregătită pentru a ajunge în siguranță acolo unde îți dorești.

1.Programează o vizită la mecanic

Atunci când deții o mașină, unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să găsești un mecanic în care să ai încredere. Înainte de a călători sute de kilometri, îți recomandăm să îți programezi o vizită la mecanic. El va putea face o inspecție a autoturismului pentru a se asigura că acesta este într-o stare tehnică bună, astfel încât să poți șofa în siguranță.

 

După ce primești ok-ul, nu uita să te asiguri și că ai toate accesoriile auto necesare la nevoie, de la parasolar pentru masina, până la corzi elastice sau încărcător auto.

2.Pleacă la drum cu plinul făcut

Umplerea rezervorului de combustibil sau încărcarea full a bateriei, dacă ai o mașină electrică, poate părea un lucru evident, dar care poate fi omis atunci când ești în iureșul pregătirilor sau în emoția pornirii la drum.

 

Pornind la drum cu un rezervor de combustibil plin te va ajuta să economisești timp. În plus, alimentând de la benzinăria preferată poți avea încredere în calitatea combustibilului, prețul va fi cel corect și îți poți face și o verificare a presiunii din anvelope.

3.Rezervă cazările din timp

Unul din marile avantaje ale călătoriilor cu mașina personală este că nu depinzi de programul trenurilor sau al avioanelor. Nu mai este nevoie să cauți taxiuri sau transport alternativ de persoane, deoarece poți ajunge la cazarea rezervată fără prea multe bătăi de cap.

 

Însă, chiar și așa, îți recomandăm să faci rezervările de cazare din timp, îndată ce ai stabilit itinerariul vacanței. Astfel, vei avea suficient timp pentru a alege acele locații care dispun de parcare sau să te documentezi asupra locurilor din apropiere unde îți poți lăsa mașina în siguranță. Chiar dacă vei ajunge înainte de ora de check in, îți poți lăsa bagajele în mașină  și să te bucuri de împrejurimi.

4.Păstrează mereu în torpedou o hartă rutieră

Știm, trăim în secolul tehnologiei și toate sunt, de cele mai multe ori, doar la un click distanță. Există, însă, și situații când fie semnalul la telefon, fie GPS-ul pot avea probleme și să nu funcționeze. Chiar dacă te vei organiza din timp și îți vei downloada hărțile necesare, nu înseamnă că scapi de grijă. Oricât de bine actualizate ar fi hărțile digitale, mai există, încă, locuri în care mașina Google Street View nu a putut ajunge.

 

Așadar, pentru siguranța și liniștea ta, te sfătuim să păstrezi mereu în torpedou o hartă rutieră. Nu se știe niciodată când poți avea nevoie de ea.

 

 

Vacanțele cu mașina personală îți dau șansa de a vizita orașe mici, orașe mari, parcuri naționale, stațiuni montane sau de pe litoral, fără a mai trebui să schimbi diverse mijloace de transport. Pune-ți mașina la punct pentru a fi în siguranță și bucură-te de această experiență care îți va aduce multe amintiri dragi.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

×