x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Profituri: România, gâsca de aur

Profituri: România, gâsca de aur

06 Aug 2009   •   00:00

Câteva multinaţionale prezente în ţara noastră au realizat profituri nete mai mari în România decât la nivel de grup, în vreme ce în cazul altora rezultatele de pe piaţa autoh­to­nă constituie o bună parte din profitul companiei-mamă.

Petrom a realizat un profit net de 923 milioane de lei în primele şase luni ale anului, aproximativ 218 milioane de euro, în scădere cu 45%, iar OMV a raportat 185 milioane de euro, cu un minus de 84%.

Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, spune că rezultatele companiei au fost in­fluenţate de scăderea preţului mondial la ţiţei, a rafinării pe pierdere şi a cursului de schimb. Banca Română de Dezvoltare (BRD) a raportat un rezultat net de 425 milioane de lei, adică 101 milioane de euro, în timp ce Sociètè Gènèrale, banca-mamă, a anunţat doar 31 milioane de euro, în scădere cu 98%. În cazul Băncii Comerciale Române (BCR), aceasta a pre­zentat săp­tă­mâna trecută un profit net de 606,8 mili­oane de lei, apro­ximativ 144 milioane de euro, în scădere cu 20,1% faţă de pri­mele şase luni din anul 2008. Aceasta este circa o treime din profitul net anunţat de Erste, de 492,1 mi­lioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic