x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiect - Dispare ""taxa pe ţeava de eşapament""

Proiect - Dispare ""taxa pe ţeava de eşapament""

de Elena Stan    |    02 Mai 2007   •   00:00

Taxa pentru emisiile de poluanţi in atmosferă provenite de la maşini, plătită de operatorii economici la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), va fi eliminată, deoarece, prin corelare cu taxa auto, s-ar ajunge la o dublă taxare, a declarat Attila Korodi, ministrul mediului şi Dezvoltării Durabile.

"Noua lege privind organizarea Fondului pentru Mediu (FM) elimină taxa pentru emisiile de poluanţi provenite de la surse mobile, incasate de la operatorii economici, aşa-zisa taxă pe ţeava de eşapament. Noua taxă de primă inmatriculare se corelează direct cu emisiile de poluanţi şi nu mai este normal să se mai facă şi această taxare, pentru că, din punctul nostru de vedere, s-ar ajunge la o dublă taxare", a explicat Attila Korodi.

VALORI. In prezent, operatorii economici plătesc 0,02 lei/kg pentru pulberi, 0,04 lei/kg pentru oxizi de azot şi oxizi de sulf, 12 lei/kg pentru plumb, 16 lei/kg pentru cadmiu şi 20 lei/kg pentru emisiile de mercur şi cele de poluanţi organici persistenţi. "Valoarea acestora este mică, pentru că taxa in sine este una modică", a spus Mihai Toti, preşedintele AFM. Proiectul de lege privind organizarea Fondului de Mediu se află in circuitul ministerial de avizare.

×
Subiecte în articol: economic