x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiect PC - Despăgubiri pentru CEC-urile Dacia

Proiect PC - Despăgubiri pentru CEC-urile Dacia

de Vali Blanaru    |    25 Apr 2007   •   00:00
Proiect PC - Despăgubiri pentru CEC-urile Dacia

Persoanele care au depus inainte de 1989 bani la CEC pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia vor primi despăgubiri băneşti, potrivit unui proiect de lege iniţiat de Partidul Conservator, care a fost aprobat ieri de Comisia buget-finanţe şi de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Despăgubirile primite se vor ridica la 3.600-3.800 euro, sumă care se va acorda celor care au avut depusă suma integrală pentru achiziţionarea unui autoturism (70.000 lei vechi inainte de 1989), actualizată cu rata inflaţiei. Şi cei care au avut depuse sume mai mici vor primi despăgubiri proporţional cu sumele economisite. "Despăgubirile vor fi acordate in titluri de stat cu scadenţa de un an, avand valoarea sumelor depuse, actualizată cu rata inflaţiei.

Titlurile vor fi emise anul viitor, pentru a nu influenţa exerciţiul bugetar pe 2007", a declarat deputatul conservator Lia Ardelean, iniţiatorul proiectului. Efortul bugetar pentru aceste despăgubiri este de peste 100 de milioane de euro. In această situaţie se află circa 35.000-36.000 de persoane, din care trei sferturi aveau depuse sumele integrale pentru Dacii.

×
Subiecte în articol: economic