x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiectul Ro-Net revine după 10 luni de stagnare

Proiectul Ro-Net revine după 10 luni de stagnare

de Adrian Stoica    |    07 Sep 2017   •   13:10
Proiectul Ro-Net revine după 10 luni de stagnare
Sursa foto: zaozaa09/Getty Images/iStockphoto

Proiectul Ro-NET a fost deblocat în august, după zece luni de stagnare, acesta urmând să ducă la creşterea procentului de utilizare a internetului în mediul rural. Ro-Net va acoperi 783 din cele 2.268 de localităţi identificate ca “zone albe”, proiectul beneficiind de o finanţare europeană în valoare de 71 de milioane de euro.

În mediul rural, în România, procentul de utilizare a internetului va creşte cu siguranţă prin finalizarea proiectului Ro-NET, care va conecta, prin reţele de comunicaţii în bandă largă, 783 de localităţi izolate din mediul rural, în fapt 399.000 locuitori şi 8.000 de instituţii publice şi firme private, a declarat Doina Banciu, consilier onorific al ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, la conferinţa Cyber Intelligence Europe 2017.

Demararea proiectului Ro-Net a fost anunţată la jumătatea lunii ianuarie 2015, de către ministerul de resort.

Proiectul RO-NET este implementat de către Telekom România, divizia locală a gigantului german Deutsche Telekom. La finalul lunii mai, Comisia Europeană a decis modificarea acestui proiect şi împărţirea sa în două etape. Valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă cofinanţarea prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul proiectului pentru cea de-a doua etapă este de 53 milioane de euro.

 

×