x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pufuleţii rezistă crizei

Pufuleţii rezistă crizei

29 Iun 2010   •   00:00

Dacă mai toate sectoarele economice sunt lovite de criză şi scad din această cauză, pufuleţii rezistă crizei. Compania Phoenix Y, cel mai mare actor de pe această piaţă din România, a anunţat că volumul vânzărilor de pufuleţi a fost în creştere cu aproximativ 2% în perioada ianuarie-mai a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009.

Totodată, compania a mai raportat creşterea cifrei de afaceri cu 6,65% pentru acelaşi interval. Evoluţia pozitivă "este cu atât mai valoroasă, cu cât contextul economic nu este unul favorabil creşterilor", a declarat Eliodor Apostolescu, unul dintre cei doi asociaţi ai Phoenix Y.

Anterior, în 2009, cifra de afaceri crescuse cu 10% faţă de 2008, atingând valoarea de aproximativ 19 milioane de euro. Secretul? Investiţiile. "Anul acesta, pentru a ne adapta contextului economic şi schimbărilor survenite la nivelul întregii pieţe de FMCG (mâncare - n.r.), precum şi la nivelul comportamentului consumatorului, am luat deja o serie de măsuri strategice, cum ar fi investiţiile în liniile de producţie, lărgirea gamei de produse, dezvoltarea reţelei de distribuţie şi extinderea pieţelor de comercializare atât la nivel naţional, cât şi internaţional", a adăugat Apostolescu.

Phoenix Y are o cotă de piaţă de circa 70% şi comercializează nouă sortimente în România, Europa şi SUA. Capacitatea de producţie a fabricii de la Băicoi este de un milion de pungi pe zi, una dintre cele mai mari la nivel european.

×
Subiecte în articol: economic