x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Producător mezeluri: Puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu peste 30%

Producător mezeluri: Puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu peste 30%

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   09:45
Producător mezeluri: Puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu peste 30%

Puterea de cumpărare este în scădere, nu previzionăm o creştere pe consumul de mezeluri în acest an, susține Luchi Georgescu, producătorul de mezeluri Meda Prod 98, potrivit Ziarului Financiar.

Luchi Georgescu, proprietara fabricii de mezeluri Meda Prod 98, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă, un business de 259 milioane de lei în 2022, spune că anul trecut a fost un an greu şi cifra de afaceri a fost în creştere, pe fondul creşterii preţurilor, însă consumul de mezeluri nu este în creştere.

„Consumul de carne scade, coroborat cu puterea de cumpărare în scădere. Nu previzionăm creştere pe mezeluri în acest an. Nu poţi să creşti preţul la raft la produse în ritmul în care cresc costurile, consumatorul este pauper. Puterea de cumpărare a scăzut cu peste 30% anul trecut. Aşa cum au crescut la noi costurile, aşa şi la consumator au crescut cheltuielile cu facturile, preţurile la raft“, a spus Luchi Georgescu, proprietara Meda Prod 98.

Fabrica din Bucureşti construită în 1998 are 726 de angajaţi şi produce mezeluri crud-uscate, fiert-afumate, feliate şi vidate. Pro­dusele companiei se găsesc în majori­tatea hipermarketurilor.

Meda Prod 98 poate livra circa 50 de tone de mezeluri fiert-afumate proaspete pe zi, aceasta este capaci­tatea fabricii.

Capacitatea pe fiert-afumate este atinsă, pe crud-uscate poate fi dublată, potrivit ultime­lor date.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carne