x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie RDS, majorare de capital

RDS, majorare de capital

de Jurnalul National    |    22 Noi 2007   •   00:00

RCS&RDS intenţionează să işi majoreze capitalul social cu 7,49 milioane lei, la 49,7 milioane lei, operaţiunea urmănd să fie discutată de acţionari in adunarea generală din 27 decembrie, a anunţat compania

RCS&RDS intenţionează să işi majoreze capitalul social cu 7,49 milioane lei, la 49,7 milioane lei, operaţiunea urmănd să fie discutată de acţionari in adunarea generală din 27 decembrie, a anunţat compania. Majorarea de capital se va realiza prin emiterea unui număr de 74.935.830 acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu. Actualii acţionari ai RCS&RDS vor putea să işi exercite dreptul de preferinţă pentru noile acţiuni in termen de o lună de la publicarea hotărării adunării generale extraordinare in Monitorul Oficial. Titlurile rămase nesubscrise după expirarea acestui termen vor fi oferite spre subscriere in cadrul unui plasament privat.

Compania a anunţat, la inceputul lunii octombrie, că intenţionează să obţină 500 de milioane de dolari din listarea unui pachet reprezentănd circa 15% din capital la bursa de valori de la Londra, prin intermediul unei emisiuni de certificate globale de depozit (global depositary receipts GDR), reprezentănd acţiuni preferenţiale fără drept de vot. La inceputul lunii noiembrie, operatorul a anunţat că renunţă, pentru moment, la listarea pe bursa din Londra ca urmare a condiţiilor existente pe piaţă.

×
Subiecte în articol: economic