x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reacții la conflictul din Ucraina. ANPC sancționează operatorii economici din Rusia

Reacții la conflictul din Ucraina. ANPC sancționează operatorii economici din Rusia

02 Mar 2022   •   10:54
Reacții la conflictul din Ucraina. ANPC sancționează operatorii economici din Rusia

ANPC efectuează controale ample la 55 de benzinării Lukoil din 22  de județe. Au fost aplicate 56 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 600.000 lei şi 29 de avertismente.

Au fost interzise de la vânzare produse de peste 16.000 lei. A fost suspendată temporar activitatea a 12 puncte de lucru, informează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

"Iată că operaţiunile noastre continuă în aceeaşi variantă fermă cu care v-am obişnuit în ultima perioadă! Trist este că o parte a opiniei publice naşte idei năstruşnice legate de controalele noastre. Ne gândim la toate aspectele fie că vorbim de salariaţi, fie că vorbim de orice alte consecinţe economice privind operatorii economici. Dar cel mai mult ne interesează consumatorii - cetăţeni români cu drepturi europene! Dacă atunci când am declanşat evaluarea activităţii marilor lanţuri de magazine, opinia publică era solidară cu acţiunile noastre, nu înţeleg ce s-a întâmplat de atunci şi până acum, mai ales că, fiecare dintre cei vizaţi are lucrători din România. Pare că pentru unii ar trebui ca respectarea legii să fie facultativă. Atitudinea unora dintre cei verificaţi mi se pare total nepotrivită, în raport cu lipsa de curăţenie, cu produsele expirate şi cu celelalte abateri depistate de colegii noştri şi asumate de cei sancţionaţi. Fac apel la bun simţ, la corectitudine pentru cetăţenii români şi, mai ales, la respectarea unor reguli elementare din partea operatorilor economici. Până atunci, vom continua să aplicăm sancţiuni şi vom desfăşura activităţi de control ferme, unitare şi cu impact major la nivelul întregii ţări!", a explicay Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Printre neregulile constatate sunt comercializarea de produse expirate, probleme cu etichetele de identifiare, produse congelate cu aglomerări de gheaţă, vitrine frigorifice neigienizate, nerespetarea temperaturii produselor alimentare, butelii deterioarate, spații de depozitare neigenizate. 

Au fost controlate benzinăriile din  Neamţ, Argeş, Buzău, Gorj, Olt, Maramureş, Brăila, Sibiu, Covasna, Mureş, Prahova, Giurgiu, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Hunedoara, Timiş, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Pe 28 martie au fost efectuate alte controale în urma cărora s-au dat 104 amenzi contravenţionale, în valoare de 1,4 milioane de lei operatorilor economici ai benzinăriilor Lukoil şi Gazprom, şi lanţul de magazine Berezka.

×
Subiecte în articol: ANPC luckoil berezka