x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Recesiunea pune seminţele pentru o criză a petrolului în 2015

Recesiunea pune seminţele pentru o criză a petrolului în 2015

22 Sep 2009   •   00:00

Recesiunea economică mondială pune bazele unei crize a petrolului şi a produsele realizate din aceasta - benzină, motorină şi păcură - în 2015 din cauza lipsei investiţiilor, potrivit reprezentanţilor grupului francez Total, transmite BBC.

Cristophe de Margerie, directorul executiv al grupului petrolier Total, a avertizat că s-a cheltuit prea puţin pentru a se dezvolta noi rezerve de petrol din cauza crizei economice.
"Dacă nu ne mişcăm acum va fi o problemă", a spus de Margerie. "În doi sau trei ani va fi prea târziu", a adăugat el.
El a mai spus că preţul barilului de ţiţei va creşte la mai mult de 100 de dolari, faţă de actualele niveluri de 70 de dolari.

"Ce trebuie să decidem astăzi este producţia pentru peroiada 2010-2015. Deci între timp am putea să ne confruntăm cu insuficient petrol ca să întâlnească cererea", a mai continuat de Margerie.

Marile state producătoare de petrol, care se confruntă cu reducerea producţiei din cauza scăderii cererii şi pentru a proteja preţurile, nu pot fi blamate pentru lipsa de investiţii.
"Nu poţi cere acelor ţări care se confruntă şi ele cu criza să continue să investească pentru o potenţială revenire a cererii, şi să facă asta în beneficiul lumii", a mai precizat de Margerie.

În schimb, el a cerut şefilor de guverne să se implice. "Cred că este rolul nostru să... forţăm oamenii aflaţi la conducere în ţările noastre să se gândească la această îngrijorare pe care o avem."

×
Subiecte în articol: economic