x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rectificarea bugetară va fi discutată cu fiecare ministru în parte

Rectificarea bugetară va fi discutată cu fiecare ministru în parte

19 Aug 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, să discute cu fiecare ministru în parte despre rectificarea bugetară.



"Rectificarea bugetară a fost înscrisă pe ordinea de zi, dar primul-ministru a cerut ca Ministerul Finanţelor să poarte discuţii cu fiecare minister în parte şi, probabil, săptămâna viitoare vom avea o decizie", a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Aceasta este cea de-a doua rectificare bugetară din acest an şi trebuie făcută pentru ajustarea deficitului, conform înţelegerii cu FMI şi Comisia Europeană, de la 4,6% la 7,3% din PIB. "Rectificarea bugetară va face ajustări de la toate ministerele în mod echitabil, pentru că interesul meu este să asigur funcţionarea statului şi banii pentru investiţii.

Este luată în calcul inclusiv reducerea de cheltuieli cu personalul, echivalentă introducerii celor 10 zile de vacanţă, a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, pentru că asta este situaţia, veniturile au scăzut", a spus Pogea. Potrivit acestuia, rectificarea vizează tăierea cheltuielilor cu salarii, premii, bunuri şi servicii, cu 4,5 miliarde lei (0,9% din PIB), şi suplimentarea bugetului MAI, a celui pentru pensii şi şomaj, dar şi majorarea garanţiilor de stat.

×
Subiecte în articol: economic