Erste Bank va pastra denumirea si conducerea Bancii Comerciale Romane, a anuntat ieri presedintele bancii austriece, Andreas Treichl.
"Cand cumparam o banca, evaluam si denumirea. BCR este printre cele trei nume de banci recunoscute in Romania ca brand-uri", a spus Treichl. Acesta a adaugat ca banca va trece insa printr-un proces de rebranding, in care va fi schimbata sigla, pentru a face banca mai "stralucitoare".
MANAGEMENT. "Nicolae Danila va ramane presedintele BCR si deja gandim impreuna o strategie pe termen lung de dezvoltare a bancii pe care sa o putem pune in aplicare imediat dupa finalizarea privatizarii bancii", a spus Treichl. Acesta a precizat ca restul conducerii bancii se afla in procedura de evaluare. "Sunt bine pregatiti si nu vad de ce as schimba conducerea bancii. Nu stiu nici o alta tara in regiune unde sa existe concurenta atat de puternica datorita prezentei unor banci internationale de renume si unde o banca sa se descurce atat de bine asa cum a facut BCR in Romania, fiind lider de piata. Banca Comerciala este o poveste de succes", a mai spus Treichl.
CAPITAL. "BCR va juca un rol important in cadrul grupului austriac Erste Bank, in conditiile in care are o pondere de 20% in profitul grupului", a mai spus presedintele institutiei austriece de credit.
Treichl a aratat ca BCR va fi cotata la Bursa de Valori Bucuresti in urma unei oferte publice (emisiune de actiuni), si nu a listarii directe, in termenul de maximum trei ani de la privatizare, fara sa mentioneze momentul intrarii pe piata de capital. Operatiunea va permite SIF-urilor sa iasa din actionariatul bancii. Erste Bank va plati 3,75 miliarde de euro pentru aproape 62% din actiunile BCR, restul titlurilor fiind impartite de cele cinci societati de investitii financiare (SIF) - 30,1% si angajatii BCR - 8%.