x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Revelion - Rezervarile au inceput din august

Revelion - Rezervarile au inceput din august

de Iohanna Onaca Purdea    |    Nina Marcu    |    22 Sep 2006   •   00:00
Revelion - Rezervarile au inceput din august

Turistii au inceput sa isi rezerve locurile pentru petrecerea Anului Nou inca din luna august. La hotelurile de pe Valea Prahovei, preturile pleaca de la 450 de euro pentru trei nopti.

Hotelierii de pe Valea Prahovei spera ca anul acesta de Revelion vor da lovitura. Asta, pentru ca inca de la sfarsitul lunii august, o buna parte dintre locurile disponibile au fost deja rezervate. Turistii s-au inghesuit sa faca rezervari, chiar daca preturile nu sunt mai mici de 450 de euro pentru trei nopti. Cele mai mari costuri ajung la 1.600 de euro si includ si sarbatorile de Craciun, si Revelionul, cand vor fi pregatite mese festive. Hotelierii spun ca, pana la sfarsitul lunii in curs, nu vor mai fi locuri pentru Revelion, pe Valea Prahovei.

"Unele agentii au facut deja contractari pentru Anul Nou. Fata de anul trecut preturile nu au crescut cu mai mult de 7-8%", spune Traian Badulescu, ofiter de presa al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

PENSIUNI. La pensiunile din zona Bran Moeciu tarifele sunt similare cu cele de anul trecut. "Deocamdata avem circa 10% din locuri rezervate", spune Maria Visan, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural Brasov. Un pachet cu patru nopti de cazare, demipensiune si masa festiva costa intre 35 de euro si 70 de euro de persoana, in functie de categoria pensiunii. Majoritatea tarifelor variaza intre 50-60 de euro pe zi de persoana.

POIANA BRASOV. La Poiana Brasov, la Hotelul Piatra Mare de patru stele, pentru un pachet de servicii care include 5 nopti de cazare in perioada 28 decembrie-2 ianuarie 2007, preturile sunt cuprinse intre 3.290 de lei pentru o camera single si 6.580 de lei pentru un apartament. Cei care doresc sa stea o saptamana la munte, din 26 decembrie pana la 2 ianuarie, vor plati la acelasi hotel 3.500 de lei pentru o camera single si 7.490 de lei pentru un apartament. Pachetul de servicii include pe langa micul dejun si acces gratuit la piscina hotelului, cina bufet suedez in 28 decembrie si 29 decembrie, cina romaneasca in 30 decembrie si cina festiva in 31 decembrie. La 1 ianuarie se va servi brunch si va avea loc o cina carnaval.

Rezervarile au inceput deja, si, ca in fiecare an, solicitarile sunt mai mari decat oferta. La Hotelul Belvedere de trei stele din Predeal un pachet de servicii in perioada 29 decembrie-2 ianuarie costa 2.072 de lei pentru o camera single, 3.100 de lei o camera dubla, 3.887 de lei un apartament si 4.107 lei o camera cu trei paturi. Pachetul include toate mesele, cina festiva de Revelion si divertismentul.

IN STRAINATATE
"Destinatiile cele mai cautate in acest an de Revelion sunt Malta, Tunisia, Tenerife, Egipt, Grecia si Turcia. Comparativ cu preturile din tara, tarifele pentru strainatate sunt mai mici; de exemplu, un pachet in Tunisia sau Malta cu 5 sau 7 nopti de cazare si demipensiune costa 300 de euro la un hotel de trei stele", spune Ciprian Enea, consultant marketing & PR Media Shark. Unii operatori au reduceri pentru cei care fac rezervari din timp. "Agentia noastra ofera reduceri cu 20%, 15% sau 10% pentru turistii care se inscriu cu 60, 45 sau, respectiv, 30 de zile inainte de data plecarii, spune Gheorghe Stoian, directorul Tunisiana.
×
Subiecte în articol: economic