x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România a înregistrat cel mai mare volum al lucrărilor în construcţii, în iulie 2009

România a înregistrat cel mai mare volum al lucrărilor în construcţii, în iulie 2009

19 Aug 2009   •   00:00

România a înregistrat în iunie 2009 cea mai puternică creştere a volumului lucrărilor de construcţii din UE, comparativ cu luna precedentă, în condiţiile în care s-a înregistrat o scădere de 3,3 procente la nivelul Uniunii Europene (UE27) şi de 1,1 procente în zona euro (EU16), arată Oficiul european de Statistică (Eurostat).



În iunie 2009, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în patru ţări membre şi a scăzut în opt state membre. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (9,3 procente) şi Bulgaria (1,5 procente) iar cele mai mari scăderi în Suedia (minus 3,8 procente), Portugalia (minus 3,3 procente) şi Slovacia (minus două procente).


În ritm anual, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 14,1 procente în Uniunea Europeană şi un declin de 8,8 procente în zona euro. Potrivit datelor disponibile, lucrările de construcţii au scăzut în zece ţări membre şi au crescut doar în două state membre. În acest caz, cele mai puternice scăderi au fost înregistrate tot în Suedia (minus 16,6 de procente), Slovenia (minus 15,8 procente), Spania (minus 12,6 procente), Bulgaria (minus 9,2 procente) şi România (minus 6,2 procente) iar cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Germania (1,2 procente) şi Polonia (0,6 procente).

×
Subiecte în articol: economic