x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De ce nu este România o forţă alimentară în Europa

De ce nu este România o forţă alimentară în Europa

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2024   •   00:40
De ce nu este România o forţă alimentară în Europa

Industria alimentară românească face paşi timizi către noi orizonturi, iar dovadă stau câteva afaceri locale care au creat holdinguri şi care vor să meargă mai departe către a cuceri noi pieţe.

Iar cel mai bun exemplu din regiune este Polonia, care astăzi are o industrie ali­men­tară care generează afaceri de patru ori mai mari decât cea românească cu un număr de două ori mai mare de angajaţi, scrie ZF.

Care este avantajul creării unui holding şi cât de im­portant este acest pas către extinderea către pieţe in­ternaţionale al unei companii din industria alimentară? „Înfiinţarea de societăţi de tip holding în industria alimentară reprezintă cu siguranţă un pas strategic în procesul de eficientizare şi de extindere locală şi regională a companiilor româneşti“, spune Ciprian Lăduncă, managing partner în cadrul companiei de consultanţă LCL Advisory.

„Mai întâi trebuie să consolidăm producţia de fructe, legume, carne etc. Dacă ne uităm la ţările din jurul României vedem de exemplu că Polonia şi Ungaria au dezvoltat filiera de lapte praf, iar noi nu avem o astfel de industrie“, a subliniat Tănase Stamule, economist şi decan FABIZ, ASE.

 

(sursa: Mediafax)

×