x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, în primele țări din UE la creșterea prețurilor producției industriale

România, în primele țări din UE la creșterea prețurilor producției industriale

06 Ian 2020   •   12:44
România, în primele țări din UE la creșterea prețurilor producției industriale

Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au înregistrat, în luna noiembrie 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, o scădere de 1% în Uniunea Europeană (UE) şi un declin de 1,4% în zona euro, arată datele publicate de Eurostat.

Cu toate acestea, în rândul statelor membre, pentru a treia lună consecutiv, cea mai puternică creştere a preţurilor producţiei industriale în ritm anual s-a înregistrat în Bulgaria, cu un avans de 4%, urmată de România, unde preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 3,6%, în ritm anual.

De la o lună la alta, în noiembrie 2019, comparativ octombrie 2019, în România preţurile producţiei industriale au înregistrat o creştere de 0,4%, la fel cu cea înregistrată în octombrie comparativ cu septembrie. Comparativ, în Uniunea Europeană preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,1% de la o lună la alta, iar în zona euro au crescut cu 0,2%.

Anterior, Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii propriile sale estimări care arată că, în România, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat, în noiembrie, cu 3,4% comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, iar de la lună la lună, noiembrie faţă de octombrie 2019, acestea au crescut cu 0,3%.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: productia industrială a crescut