x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene

România, pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene

09 Apr 2011   •   11:00
România, pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene

Europarlamentarii români Ramona Mănescu (PNL) şi Victor Boştinaru (PSD) au declarat, în cadrul unui seminar pe teme legate de absorbţia fondurilor europene că România ocupă ultimul loc la acest capitol.

Potrivit unui sondaj prezentat de cei doi europarlamentari, România a reuşit să absoarbă puţin sub 15% din fondurile europene valabile, atât la dezvoltare regională şi coeziune, cât şi la capitolul social.

Astfel, dintr-un total de 3,68 de miliarde pentru fonduri sociale, România a reuşit să atragă 14,16%, ocupând penultimul loc între statele europene la acest capitol. Singurul stat care se plasează mai jos la acest capitol este Malta, cu o rată de absorbţie de 13,76%, anunţă antena3.ro.

Din cele 15,53 miliarde de euro alocate României ca fonduri pentru dezvoltare regională şi fonduri de coeziune, autorităţile au atras, până la 1 martie 2011, 13,43%, fiind pe ultimul loc între ţările europene.

România poate atrage fonduri europene din totalul sumelor alocate până în 2013.

Cei doi europarlamentari dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană au atras atenţia că România urmează să primească mai puţini bani de la Uniunea Europeană, în perioada 2014-2020, proporţional cu fondurile rămase neabsorbite în prezent.

×