x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romănii, in topul muncitorilor din Europa

Romănii, in topul muncitorilor din Europa

de Jurnalul National    |    17 Noi 2007   •   00:00

Romănii au muncit, in medie, 40,8 ore pe săptămănă in al doilea trimestru al anului, arată un studiu al Eurostat, datele plasăndu-ne pe locul al cincilea in UE in clasamentul timpului de lucru.

Bărbaţii au o medie de 41,9 de ore lucrate pe săptămănă, faţă de 39,6 ore in cazul femeilor. Timpul petrecut de romănce la locul de muncă le plasează pe acestea pe locul al treilea in UE. Muncitorii din ţările din Europa de Est ocupă primele poziţii ale clasamentului. Astfel, in Letonia se munceşte cel mai mult, cu 41,5 de ore săptămănal, această ţară fiind urmată de Grecia (41,3 ore), Polonia (41,2 ore) şi Cehia (41,1 ore).

In comparaţie cu Romănia, bulgarii muncesc doar 40,6 ore pe săptămănă, dar femeile bulgare lucrează mai mult decăt cele din ţara noastră. Cel mai puţin, intre cele 27 de state membre ale UE, se lucrează in Olanda (31,6 ore pe săptămănă), Danemarca şi Suedia (34,5), precum şi in Germania (35,8). Potrivit studiului, cel mai mult se munceşte in agricultură (43,3 ore pe săptămănă), in construcţii (39,9 ore) şi in comerţ şi transporturi (38,1 ore).

×
Subiecte în articol: economic